efbet ЛигаВсички новини

Школата на ЦСКА за две години в Слатина

Школата на ЦСКА за две години в Слатина, Football24.bg

Армейците ползват терена на Висшето транспортно училище, докато изградят новата си база в центъра на София

ЦСКА е осигурил временен дом на своята школа, научи „Тема Спорт“. В следващите две години червените юноши ще тренират на комплекса на Висшето транспортно училище в столичния квартал „Слатина“. В момента този терен се използва от ФК Витоша 13. Както „Тема Спорт“ първи съобщи, новата власт в ЦСКА има големи планове за развитието на академията, като предстои да бъде изграден модерен комплекс за нейните нужди. Новината беше потвърдена и на пресконференцията на изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов в началото на миналия месец. „ЦСКА трябва да има база с игрища, общежитие, административна част, зона за възстановяване, фитнес. Нормални условия за трениране на затревен терен, изкуствена настилка, закрити игрища. Имаме идеята и най-важното е, че имаме и мястото“, заяви тогава Орманджиев. Както ви оповестихме, въпросната локация е комплексът до Военната академия в центъра на София. Там обаче предстоят ремонтни дейности, за да придобие той модерния вид, който от ЦСКА искат. Затова и в този период червените юноши ще тренират и играят в Слатина.

Сериозна роля при изграждането на новата база на армейците ще има Михаил Александров, обявиха от Борисовата градина през миналата седмица при представянето на новия си технически директор. „Той ще отговаря за инфраструктурните въпроси в клуба като подобряване на базата в Панчарево и изграждане на модерна детско-юношеска школа. Александров има задълбочени познания в тази сфера, след като е един от малкото завършили престижната програма по мениджмънт на УЕФА – MIP с тясна специализация футболна инфраструктура“, гласеше анонсът на ЦСКА.

“Тема спорт”

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P