Всички новини Втора лига

Ясни са новите собственици на Миньор

Собствениците на Локомотив Пловдив ще вземат властта в Миньор Перник, разбра “Тема Спорт”. За това намекна преди 2 дни и кметът на града Станислав Владимиров, който в интервю за сайта за zaPernik.com заяви, че се очаква съвсем скоро клубът да има нови собственици.

„Собственикът е със сериозен бизнес. Издръжката на клуба ще бъде на ниво. Спрях финансирането на Миньор с общински пари. Това е правилно решение. Многогодишна агония на клуба от пусто в празно. Намерих частен собственик, който ще издигне Миньор на друго – много по-високо ниво. Надявам се, че феновете ще подкрепят отбора и ще пазят собствеността му. Целите са много високи”, категоричерн бе Владимиров.

Той е провел две срещи с Адам Сотков и Таско Тасков. На първата Владимиров категорично е отхвърлил идеята за трансформирането на Миньор в акционерно дружество. Впоследствие преговорите са продължили и при втория разговор се е стигнало до споразумение Миньор да продължи да съществува като дружество с нестопанска цел. Новите собственици ще вкарат в Управителния съвет на клуба пет човека по избор и собствен счетоводител. Очаква се чуковете да имат и нов президент.

Както е известно, след инцидентите в двубоя с Берое за Купата на България градоначалникът на Перник обяви, че спира кранчето към клуба.

В средата на септември миналата година Велизар Димитров напусна поста изпълнителен директор. Преди него си тръгна, под натиска на феновете, и наставника Христо Янев.

Свързани новини

Марица падна от руснаци в Турция

stambeto

Созопол вкара 8 на Карнобат

stambeto

Дунав ще играе 6 контроли

stambeto

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P