Всички новини Втора лига

Спартак Плевен ще обжалва наказанието, пусна видеоклоп

Ръководството на Спартак (Плевен) ще обжалва наложената на клуба санкция от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Припомняме, че плевенчани отнесоха имуществени санкции с общ размер 4250 лева и лишаване от домакинство за три срещи. Решенията на ДК бяха във връзка с инцидента в сектора на гостуващите фенове на стадион “Плевен” по време на мача от 1/16-финалите за Купата на България между Спартак (Плевен) и Локомотив (София), завършил 1:4.

“Уважаеми привърженици и колеги, Във връзка със санкциите, наложени ни от Дисциплинарната комисия на БФС след мача за Купа България срещу ФК Локомотив София и след като се запознахме с оскъдните материали, представени ни от БФС, заявяваме следното:

  1. Погазено е правото ни на защита.
  2. От полученото решение не може да се обоснове, че Дисциплинарната комисия е имала кворум.
  3. Изискването за надеждна охрана е спазено чрез наемането на лицензирана охранителна фирма и съставянето на охранителен план. 4. Съдията е спрял играта заради инцидента в сектора с привърженици на гостите. Навлизането на наши фенове на пистата става при спряна игра. За такова нарушение на се налага лишаване от домакинство за 1 среща. 5.

От записа, с който БФС не разполага и който публикуваме, се установява следното: твърдения „удар на служебно лице“ не се е случил в техническата зона на гостите както твърди БФС; дежурният делегат гледа към трибуните, когато се случката, но прави неверни твърдения в доклада си, че е видяла удар; няма удар, има неволно настъпване на входа за тунела (какво е правил помощник-треньорът на ФК Локомотив там?).

Следователно няма нарушение, което да бъде санкционирано с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция от 2500 лв. В установения срок ще подадем жалба до Апелативната комисия на БФС. В случая има безспорна съвкупност на нарушенията, породени от едно общо деяние. В сходен случай с ПФК Левски, Апелативната комисия допусна жалбата на столичния клуб. Очакваме същото отношение към ОФК Спартак Плевен.

С уважение: УС на ОФК Спартак Плевен”, написаха плевенчани във “Фейсбук”.

Свързани новини

Спартак Плевен привлече нападател от Литекс

Спартак Плевен удари Вихрен в контрола

Беласица с минимална победа над Спартак Плевен

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P