07/07/2022
Без категория

Банско ще чака Спартак (Варна) до последния момент

Старши треньорът на Банско Александър Томаш заяви, че докато не получи официален документ от футболната централа, че мачът срещу Спартак (Варна) от първия кръг на „Б“ група няма да се играе, няма да допусне отпускане в редиците не отбора. 

„Длъжни сме да чакаме до крайния срок за картотекиране на футболистите на варненския отбор. Естествено, ако не се явят, ще чакаме и уведомление от БФС дали ще се играе мачът или не. Ако варненският тим наистина не се яви, то е възможно да изиграем контролна среща или да организираме двустранна игра на стадион „Свети Петър“, каза Томаш. 

На този етап не се готвят пълноценно Георги Фикиин и Георги Кременлиев. 

Досегашният старши треньор на Спартак Атанас Атанасов-Орела пък заяви, че при всички положения ще има служебна загуба за варненския отбор.

„Причините са известни, след като досегашните футболисти прекратиха договорните си отношения с клуба. Председателят на УС Антон Фажев също е потвърдил, че се търсят нови футболисти, за да не пропадне поне втория кръг от първенството на Б група. Четирима футболисти се търсят спешно, за да може да се отговори на изискванията на БФС те да сключат професионални договори, в противен случай отборът на Спартак Варна няма да има право да играе в настоящото първенство на Б група. Трима вече са налице – това са Радослав Тодоров, Славомир Събков и Радомир Тодоров. Търси се още един, за да може най-късно до събота на обяд да бъдат оформени документите им и картотекирани във футболната централа. Попълненията в представителния тим ще бъдат от ДЮШ на клуба. Най-добрите футболисти на Спартак Варна са приели предложения да играят за в бъдеще в отборите на Локомотив Пловдив, ФК Бургас, Черноморец Бургас и Ботев Враца. Последният напуснал съм аз. Имам оферти и се надявам, след като разтрогна договора пред БФС, да започна работа през следващата седмица на друго място“, заяви Атанас Атанасов.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P