25/06/2022
Без категория

Локо (Пд) ще го кара само на премии

Fутболистите на Локо Пд ще играят за честта си до края на първенството. Заради тежката ситуация в клуба черно-белите поне засега няма да получават заплати. Такива им бяха изплатени миналия месец, но те бяха, за да бъдат изчистени задълженията за 2014 година. Онзи ден играчите са били уведомени, че всеки може да напусне, ако пожелае. Всичките средства, които постъпват в клуба, се пренасочват към доизчистване на казуси, касаещи лицензирането. По-нататък е възможно в Локо да вземат премии за бъдещи победи в А група, а ако се появи спонсор – ще бъдат разплатени и месечните възнаграждения.

Със сигурност футболистите ще получат някакви средства за Великден.

На „Лаута“ пък получиха 96 хиляди лева от Левски по трансфера на Аймен Белаид на „Герена“. Това е 80% от сумата, която сините дължаха.

Около 20 хиляди лева веднага са постъпили по сметките на НАП.

С останалите средства Локо е уредил финансовите си отношения с бивши играчи на клуба.

В касата на „Лаута“ обаче не постъпиха никакви средства от друг столичен клуб – ЦСКА. Червените дължат 196 хиляди по сделката със защитника Пламен Крачунов. „Мотаят ни, не сме видели пари от ЦСКА, а само ни предоставят някакви документи“, казаха от управата на Локо. Адвокатът на пловдивчани по казуса Радостин Василев заяви, че опитите на армейците да разерочат с НАП Пловдив сумата са неправомерни. Освен това от ЦСКА са пожелали да платят на Локо чак през есента.

 

„Тодоров (б.р. – изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров) както и миналата година отново предлага на НАП Пловдив (който не е кредитор и няма правомощия да приема подобно предложение) начин за погасяване на задължението (разсрочване) към ПФК Локомотив Пд (доста напред във времето докъм есента на 2015 г.). Такова предложение следва да се отправи до кредитора ПФК Локомотив съгласно правилата за лицензиране и да е прието от него. При наличие на запор, какъвто е случаят, ЦСКА са длъжни да си платят всичко накуп по сметката, която НАП Пловдив им е предоставил на 30.03.2015 г.“, написа на профила си във фейсбук Радостин Василев.

 

„Тема спорт“

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P