efbet Лига Водещи новини Всички новини

15 футболисти на ЦСКА-София с изтичащи договори

Цели 15 футболисти от настоящия състав на ЦСКА-София са с изтичащи контракти и може да си тръгнат от “Българска армия”, ако не се споразумеят с ръководството за удължаване на договорите си. Става дума за футболисти, които са изиграли впечатляващите 962 мача с червената фланелка.

Доста от визираните играчи са сред основните футболисти на Саша Илич и могат да се нарекат титуляри в схемата му, колкото и разтегливо да е това понятие при сръбския спец. Става дума за фигури като Густаво Бусато, който се изкачва все по-високо в класацията по “сухи” мрежи в историята на клуба. Или пък капитанът Юрген Матей, превърнал се в основен стълб в защитата и в съблекалнята. В списъка са още имената на универсалните Амос Юга и Тибо Вион, които играят силно от началото на сезона. Към тях трябва да прибавим и Мено Кох и Жеферсон, за които се говори, че са пред раздяла с клуба още през зимата.

Младите Иван Турицов, Християн Петров и Асен Дончев също са с изтичащи договори. В същата ситуация е и Георги Йомов, чиято съдба все още се води официално неясна, но най-вероятно ще бъде наказан за 4 години за употреба на допинг.

Има и двама състезатели на ЦСКА – София, които са със специален статут. Става дума за Маурисио Гарсес и Жирар Шагоян. Те са под наем на “Армията”, а клубът има опция да ги откупи и да удължи контрактите им.

Вратарят Густаво Бусато също има опция в договора си за автоматично удължаване с още година, която почти сигурно ще бъде активирана.

Шефовете на “Армията” вече са се заели със задачата да удължат договорите на основните футболисти, но на този етап не е ясно какъв ще бъде финалният резултат. Към днешна дата единственото ясно е, че 15 футболисти стоят на изхода и има опасност да си тръгнат след края на сезона.

“Мач Телеграф”

Свързани новини

ЦСКА и Астана завършиха наравно

Българските отбори са спечелили 12 млн. евро от трансфери зад граница

Бамба се завръща за ЦСКА-София

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P