04/07/2022
Без категория

БФС призна за 9 съмнителни мача

Девет двубоя, играни в различните нива на българския футбол – А, Б и В групи през 2015 г., са разследвани в момента. Това разкри заместник изпълнителният директор на БФС Антон Попов.
Засега не се съобщава от кои точно първенства са съмнителните мачове, както и кои отбори участват в тях. Попов сподели още, че сигналите от УЕФА за уговорени срещи у нас прогресивно намаляват.

 

„Бройката от 2013 до 2015-а постоянно спада. Тази година сме получили индикации за 9 мача. Те са изпратени в съответните органи и аз лично се надявам, че тази бройка ще намалее чувствително. Обикновено срещите са от А и Б група. Всички трябва да се борим срещу това тези мачове да са един или нула“, сподели заместник изпълнителният директор на централата пред bTV. Той добави, че от настоящата кампания се разследва само един мач. Това не е първият случай, в който у нас се получават такива сигнали, но засега няма нищо конкретно и доказано. През миналия сезон Марек бе наказан с парична глоба. Преди време бяха разпитвани футболисти, играли в Локо Пловдив, но без конкретен резултат.

 

 

Той коментира и съдията на скандалния двубой при юношите до 19 години Локомотив Пловдив – Черно море (1:5) Ивелин Рашев. В срещата бяха отсъдени три изключително съмнителни дузпи.

 

„Надявам се да няма манипулиране на срещата. Засега няма информация, че мачът е залаган. Ако получим информация от УЕФА, ще уведомим Прокуратурата и полицията“, заяви Антон Попов. Очаква се Рашев да бъде наказан от Съдийската комисия да не ръководи повече мачове до края на сезона. 

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P