29/06/2022
Без категория

ФИФА се зае със скандала по трансфер на Левски

фИфА започва разследване на трансфера на Нуно Рейш в Левски. Универсалният футболист бе привлечен на „Герена“ през есента на 2018 година от Витория Сетубал. В последните дни в Португалия се вихри голям скандал, след като новото ръководство на клуба разкри, че сумата по трансфера не е влязла в клубната каса, а в лична банкова сметка в Кипър на бившия спортен директор Родолфо Вас. Такава практика е забранена от световната централа и именно за това тя ще започне проверка на казуса.

 

Нуно Рейш бе привлечен от Левски на 5 септември 2018 година. Според договора с Витория Сетубал португалците трябва да получат общо 150 хиляди евро, които да бъдат платени на три транша от по 50 хиляди евро. Сегашното ръководство е установило, че само една от вноските е постъпила в клубната каса. А останалите две, направени на 15 февруари и 21 март 2019 година, са отишли в кипърска банка на името на Родолфо Вас.

 

Сайтът calciomercato.com твърди, че след като са установили това нещо, от Витория Сетубал са започнали размяна на кореспонденция по имейл с Левски, по-точно с изпълнителния директор Павел Колев. „Отговор от София дошъл бързо, а Колев казва, че причината да бъде платено в Кипър е изменение на договора от 20 ноември 2018 година, което е било пожелано от старото ръководство на Витория. Той твърди, че клубът не е платил и първия транш в касата на клуба, а всичките в Кипър. И следователно, ако Витория е получил 50 хиляди евро по своята сметка, трябва да ги върне на Левски Имейлът на Колев завършва с твърдението, че с това казусът се приключва. Но не е така, сега започва“, пише calciomercato. 

 

Факт е, че сините са плащали за играча. А старото ръководство явно е искало да вземе парите под масата, защото точно тогава клубът е потънал в дългове и в крайна сметка е пратен административно в Трета лига. Интересното е, че след Управителния съвет на Левски, който се проведе в петък, Павел Колев заяви: „Обсъждахме потенциални дела, които, да кажем, може да възникнат в наша вреда.“ Дали пък е нямал предвид и този случай. И да стане така, че да плаща втори път за играч, който дори вече не е в клуба – още през пролетта Рейш разтрогна със сините.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P