27/06/2022
Без категория

От Ман Сити завишили нарочно приходите си, за да спазят правилата на финансовия феърплей

Отборът на Ман Сити спечели дългогодишната си правна битка с УЕФА за нарушаване на правилата на финансовия феърплей и „гражданите“ вярваха, че всичко е приключило, но…

 

Бяха публикувани имейли, които предполагат, че клубът е виновен за незаконно завишаване на доходите си през 2011 година. 

 

Изглежда, че „гражданите“ са използвали компании, собственост на финансирана от държавата ОАЕ група, които са спонсорирали фланелките и стадиона на клуба, което значително е увеличило доходите им, като на практика е позволило на ОАЕ да налее средства в тима, което е в несъответствие с правилата на финансовия феърплей. 

 

В изложение, публикувано в неделното издание на Daily Mail, изтекоха редица мейли, които предполагат, че от Ман Сити са измамили УЕФА с изкуствено надуване на сумата за спонсорството за екипите им. 

 

Разкрива се, че споносорирането на фланелките на клуба с „Етихад“ е допринесло с 12 млн. паунда за балансирането на сметките за сезон 2010/11, въпреки че според този доклад реалната стойност на спонсорството всъщност е била много по-ниска – около 4 млн. паунда. 

 

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P