01/12/2021
Всички новини Първа лига

Мъри: Основният проблем е физическата ни форма

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира равенството на своя тим с Локо Пловдив – 2:2 в мач от 7-ия кръг на efbet Лига.

„Смятам, че стана един интересен мач. Двата отбора се опитаха да играят футбол, всеки искаше да вземе надмощение. На моменти имаше добри неща. Основният проблем при нас е с кондицията и физическата форма. Докато имахме сили, стояхме свежи, имахме възможности да завършим по-добре някои атаки. Трябва да работим още. Имаме проблеми и с увереността. Като за пръв мач съм доволен от тактическата дисциплина.

Наложи се да правим смени, които разбъркват игровия почерк. Единственият начин да работим е през мачовете, но важното е, че футболистите се стараеха. За фаза атака трудно може да говорим още, там разчитаме на индивидуалната класа.

В българския футбол, който наблюдавам, има много симуалции и викания по терена, които създават проблеми и на реферите. Футболистите на Левски трябва да са джентълмени. Футболът е игра за джентълмени и футболистите трябва да играят по-стегнато и без симулации.

Има позитивизъм сред феновете. Има и надежда. Искам моите играчи да са дисциплинирани. Свободата е голям проблем. Нашият отбор трябва да продължи да развива стила си. Трябва и да играем уверено, когато топката е в нас.

Докато бяха свежи, играчите се стараеха. Имаше и няколко добри неща, но сме далеко от отва, което трябва да изглеждаме като отбор. Днес видях отбор, който искаше да спечели, но силите не ни дсотигнаха.

Основно, което искам да дам е добра организация, тактическа дисциплина и повече увереност, когато изнасяме топката. От нас се иска работа. Това са нашите футболисти, ще ги обучаваме и развиваме. Можем да изглеждаме още по-добре.

Аз уча моите футболист, че когато носят синята фланелка, не трябва да се съобразяват с никого. Дано следващия мач да изглеждаме по-добре и по-уверени. Няма да се оплаквам, вървим напред. Най-важно е да стабилизираме отбора и да върнем добрия облик, а след това и клубът да се стабилизира“, заяви Мъри.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P