28/11/2021
Всички новини Втора лига

Анелия Златкова отговори на феновете на Нефтохимик, даде им отчет за свършеното в отбора

Президентът на Нефтохимик Анелия Златкова реши да отговори на феновете след поредицата от нападки по неин адрес пред колегите от Novapress.

Една част от привържениците на клуба са предубедени към бизнес дамата, че иска да съсипе техния клуб и всичко негативно, което е свързано с отбора, идва от нея.

„Знаете ли, че откакто съм дошла тук усещам, че феновете на Нефтохимик сякаш са предубедени спрямо мен. Проблемът е, че и Община Бургас не изпълни от обещанията си, които даде при даването на акциите под предтекст, че е пандемия, но тя се отрази на всички ни.

„Миналата година само за U19 общината отпусна 90 хиляди през август месец и при предаването на акциите ние бяхме задължени да поддържаме елитни групи. В момента отново имаме елитна U19, която е единствената елитна група в Бургас, което на нас ни струва около 10 хиляди лева на месец, но ние продължаваме да ги поддържаме.

Нека направим един паралел с феновете на Левски, които спасиха клуба на няколко пъти от фалит през последните месеци. Проблемът, който тръгна между мен и феновете от ULTRA Nafta е след мача срещу Спартак Варна. Поздравявам феновете на Спартак, че те поддържат клуба си и си събраха парите за глобата, а феновете от ULTRA Nafta продължиха да излизат само с плакати, а не показаха истинската си любов към клуба, като си съберат парите за глобите. До момента всички глоби, които ни се налагат, се поемат от клуба., обяви Златкова пред Novapress.

„Знаете, че в момента отборът е под постоянен мониторинг, но си спазваме всичко както трябва и към днешна дата няма проблем с лиценза. В момента обаче ние сме повече от коректни. Подписали сме споразумение и с Петко Медвецки, който ни осъди за обезщетение и сме му изплатили 7 хиляди лева. Мога дори да кажа, че в момента Нефтохимик е един от коректните клубове във Втора лига спрямо изплащането на пари към играчите си. Отборът изплати и адски много стари задължения и продължава да го прави, като тези задължения са натрупани по време на управлението на Община Бургас и голяма част от споразуменията, които са били направени, не са били изпълнявани, за това сумите са били и увеличени. В рамките на година сме изплатили над 100 хиляди лева стари задължения.

„За това ли съм виновна на феновете?! Преди няколко седмици обявих публично, че съм ОТВОРЕНА който има желание да дойде и да помага финансово. Обявих, че съм отворена да дам акциите на феновете, ако толкова ги искат, но само срещу гаранции, че клубът ще има финансиране и ще продължи да съществува в професионален статут. И знаете ли тогава какво се случи? Никой не се обади. Никой не прояви интерес! Ако в момента не е Анелия Златкова, Нефтохимик няма да го има на футболната карта. Общината ни помага в изключително малки размери, които не стигат за нищо и се справяме сами“.

„Клубът работи добре като организация, правим немалки инвестиции и в школата. Инвестираме в подрастващите. Людмил Киров се завърна като треньор на отбора и очакванията са ни нещата да потръгнат. Вчера не успяхме да победим Септември Симитли, но пък взехме точка с два късни гола, което пак е по-добре от загуба. Играта на отбора в този мач бе отлична. Сигурна съм, че нещата ще потръгнат. Освен това все още търсим футболисти с които да се подсилим. Селекцията не е приключила, но нещата стават трудно, защото няма свободни българи и трябва да се насочим към чуждестранния пазар.

„Има доста фирми, които ни помагат и си мисля, че Община Бургас трябва да вземе пример и да помогне по-сериозно на отбора. Много благодаря на всички тези хора, защото в крайна сметка футболът е най-популярният спорт и в тези тежки за всички ни години ние си даваме парите за него. Искам да отбележа само, че много от фирмите с които преговаряме са резервирани и не искат да помагат, заради изкуствено създадените скандали между фенове-ръководство!

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P