Последни новини
22% българи на „Вечното дерби“

ЦСКА-София и Левски ще излязат в неделя в дерби, изпъстрено с чужда кръв. Очертава се в двубоя да има едва петима българи, като едва един от тях е с екипа на Левски. Става дума за вратаря Божидар Митрев, докато другият сигурен нашенец Антонио Вутов отпада заради наказание. Всъщност, българското присъствие се засилва заради отбраната на ЦСКА-София. Най-вероятно там ще е триото – Манолев, Чорбаджийски, Бодуров. Има дори вероятност вместо неубедителния и срещу Пирин Жеферсон, в игра да влезе Александър Георгиев, който даде импулса за обрат.

 

Въпреки че от предния мач между двата отбора са минали само 13 кръга, се очертават сериозни промени в състава. Четири от тях ще има при „сините“, които отново ще разчитат на Митрев на вратата и на Цветкович, Яблонски и Ейолфсон в защита. На левия бек обаче вместо Горанов ще излезе Афонсо Фигейредо. Васко Панайтов ще отстъпи мястото си на Тиам, докато до него ще се подвизава Нашименто (нов) или игралия вече в тази среща Гомес. Пред тях триото ще е в състав Прохазка -Обертан – Паулиньо, а безспорно последният се явява не просто новобранец, но и най-силната зимна покупка. На върха със сигурност ще има дебютант, а миналият участник Буш ще бъде сменен от Ривалдиньо или Костов.

 

Повече промени ще има в състава на ЦСКА-София като в титулярни-те 11 няма да попаднат Кулма, Недялков, Пинто, Барт Дюлгеров, играли при равенството 2:2. Вместо тях се очаква да изгреят Чорбаджийски, Жеферсон (Ал. Георгиев), Алберг, Десподов и Енрике.

„Меридиан мач“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *