24/10/2021
Водещи новини Всички новини Първа лига

Новият изпълнителен директор на Левски представи приоритетите пред клуба

Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков коментира бъдещето на клуба. Днес новият важен човек при „сините“ беше представен от мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков. 

„Посветен съм на синята кауза още през 1998, когато регистрирах едно от първите, ако не и първото акционерно дружество съгласно изискванията на тогавашния закон. Повече от 20 години съм имал възможност да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни директори. Познавам кухнята на клуба донякъде. Вярвам, че всеки може да потвърди, че в най-трудните ситуации за клуба аз съм бил насреща. Бил съм човекът зад сцената в правен аспект.. Повечето левскари ме познават. Опитът ми ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието в европейския футбол. Даде ми и контакти с изключителни хора, които в момента управляват световният футбол. Говоря за работни контакти, а не приятелства. За мен по-важно е какво се случва с клуба сега и какво ще направи новият УС, за да постигнем неговата стабилност. Нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за финансовото му оздравяване преди всичко. Амбициозна задача пред новия екип е в средносрочен план да върнем Левски на мястото, което му се полага. Това да стане перманентно. В последните години имам усещането, че ние бавно забравяхме кои сме не само като клуб, а като общност на милиони. Един от най-важните ни приоритети е да постигнем финансова стабилизация на клуба. Как ще стане това? Необходимо е значително подобрение на приходната част“. 

„Тук е мястото да отбележа ролята на нашия генерален спонсор, който помага на клуба в този моменти и то с отдаденост за каузата. Това обаче не е достатъчно. Необходимо е да привлечем още рекламодатели и спонсори. Ще трябва да много ясно да им покажем колко важен инструмент сме и колко важен е Левски като общност. С колегата Разпопов ще започнем работа по този проект веднага. Решава си остава ролята на нашите многобройни привърженици. Те са най-голямата ни опора. Прозрачност в разходната част. Новият УС трябва много бързо да спечели доверието на левскарите. Това ще стане с правилни решение. Нямаме прави на грешки. Втори приоритет – трябва да върнем европейската атмосфера на „Герена“. Не само по време на мачовете, а през цялото време – с множество събития. Искам да върнем публиката на стадиона. Това ще стане преди всичко с добър и непримирим футбол. Имам пълно доверие към треньора. Той е най-подходящ за Левски. Не мога да не спомена, че голяма упора е фигурата на г-н Сираков. Ще имам проактивна работа по всички аспекти. За нас е много важна работата с Общината и с държавата. По инфраструктурни и социални проекти, както и за развитието на спорта по цялата страна“.

Свързани новини

Стоилов: Да живеем в розови сънища, още е рано

stambeto

Левски с класика срещу Пирин, 18-годишен с две попадения

stambeto

Бербатов: Никога няма да управлявам с Михайлов

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P