26/01/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

Боби Михайлов: БФС ще стимулира клубовете за развитие на собствени кадри

Президентът на БФС Борислав Михайлов анонсира на собствения си профил интересна новина, която ще зарадва малките футболни клубове в България.

ЕТО ПУБЛИКАЦИЯТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ:

„Категоричен съм, че подкрепата и стимулът винаги са по-ефективни от рестриктивните правила и ограничения – а това важи в особена степен за производството и налагането на родни таланти във футбола ни.

Както заявих пред делегатите на конгреса на 12 октомври, Българският футболен съюз вече активно работи по изграждане и въвеждане на програма за стимулиране на клубовете за развитие на собствени кадри чрез система за продуктивност, в която всеки клуб, участвал във формирането на даден перспективен играч, получава финансови отчисления за всяка минута, която той записва в професионалния футбол.

По този начин дори най-малката школа би могла да получава сериозни суми всяка година, стига да полага активни усилия за развитието на състезателите си.
За разработването на системата адаптирахме добрия пример и експертизата на Унгарската футболна федерация, ръководена от моя близък приятел и колега от Изпълнителния комитет на УЕФА Шандор Чани.

Искрено вярвам, че подобни проекти и активности, които Българският футболен съюз ще реализира в новия си четиригодишен мандат, не просто ще помогнат финансово на малките клубове, които са в сърцевината на футбола ни, но и ще доведат до реален ефект в развитието на младите и талантливи български играчи на професионално ниво“.

Свързани новини

Етър започва да инвестира в обучение на треньорите от школата

Официално: Левски се раздели с Гьоко Зайков

Ботев поднови тренировки след лагера в Дубай

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P