26/01/2022
Всички новини Втора лига

Треньорът на Спортист Своге: Пожелавам си да вземем всички мачове у дома!

Старши треньорът на Спортист Своге Борислав Кьосев говори няколко дни след старта на зимната подготовка на отбора. Той коментира различни теми свързани с отбора, както и трансферите, които ще се случат през зимната пауза:

– Господин Кьосев, започна зимната подготовка на отбора, какви са впечатленията от първите няколко тренировки?

– Първите впечатления от изминалите дни са положителни. Функционално футболистите изглеждат добре, предполагам всички са си правили усърдно предподготовката, която им е дадена, а чисто емоционално се надявам да сме по–добре от изминалата година, защото това е много важно за играта на отбора.

– В момента Спортист е в средата на класирането, ако трябва да направите един анализ на изминалия полусезон, повече положителни или повече отрицателни неща бихте отбелязали?

– Изпратихме първия полусезон със смесени чувства. И аз и ръководството, като амбициозни хора, които гонят максимума от представянето на отбора, можем да кажем, че можеше да вземем доста повече от изминалите мачове.

– Доста футболни хора се чудят на какво се дължи непостоянството. Може да победите всеки един отбор като гост, но като домакин допуснахте загуби от по–скромни тимове?

– Това мисля, че е най–важното нещо, което трябва да променим през новия полусезон – непостоянството. Болна тема ни е точно това – недобрите резултати вкъщи пред собствена публика. Необяснимо и за мен е защо се получава така – побеждаваме с добра игра силни отбори и в същия момент губим точки от по–слаби. Това ще е нещото, върху което трябва да поработим със сигурност.

– Реално какви са вашите лични цели с тима и какво иска ръководството?

– Целта пред мен и пред ръководството е добра игра на отбора и максимално по- предна позиция в класирането. Аз лично си пожелавам да си вземем всички мачове вкъщи, за да зарадваме хората в града, които ни подкрепят. Мисля, че сме им длъжници.

– Всяка една пауза в първенството води до темата „Трансфери“. Какво да очакваме на този фронт?

– До този момент имаме трима нови футболисти. Чакаме още поне двама по–опитни играчи да се присъединят към отбора. Процесът е отворен, постоянно идват футболисти, които изпробваме и ще гледаме в предстоящите контроли.

– Доста фенове на отбора не са доволни, че напуснаха водещи футболисти, като Н‘Донгала и Деян Христов. Какво можете да кажете по тази тема?

– С Н‘Донгала още лятото се бяхме разбрали да играе при нас шест месеца и след това да отиде в отбор от елита. Това беше неговото желание. За Деян Христов мога да кажа само хубави неща, да му благодаря за това, което даде на отбора и да му пожелая късмет в следващия му отбор. Дидо е добър футболист и ще се усеща липсата му, но решихме да поосвежим отбора в предни позиции. Дали ще е за добро, времето ще покаже.

– С вашето идване в клуба дойдоха и доста млади играчи. Успяха ли да се развият според вас?

– Аз постоянно казвам, че Втора лига е мястото, където трябва да се дава повече шанс на млади футболисти и се радвам, че имам тази възможност да го правя. Мога да кажа, че тези, които са при нас имат развитие, но е нужно още доста труд да положат, за да бъдат фактор в професионалния футбол. Времето е пред тях и трябва да си грабнат шанса, който им се предоставя.

– На какви позиции търсите попълнения и водите ли преговори с играчи?

– Новите, които дойдоха играят в предни позиции, чакаме още един халф и централен нападател. Както казах процесът е отворен и може да има още нови попълнения във всяка линия. Искаме да взимаме опитни и класни футболисти, но се съобразяваме с бюджета на клуба. Ще работим с това, което успеем да вземем и ще се опитаме да постигнем максимално добро класиране.

– По–силен ли ще е Спортист през 2022 година?

– С много работа, която трябва да извършим всички съм сигурен, че нещата ще се получат и отборът на Спортист ще изглежда доста по-добре през 2022.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P