26/06/2022
Водещи новини Всички новини Футбол Свят

Инфантино: Световно през две години може да спаси мигранти от удавяне в морето

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изнесе реч в Европейския парламент, в която защити идеята за провеждане на Световно първенство по футбол на всеки две години.

Инфантино стана обект на куп критики заради това предложение, като той е обвиняван, че цели увеличаване на печалбите на ФИФА.

Днес той направи интересен коментар, в който твърди, че този проект може да спре африканските мигранти от удавяне в морето.

„Трябва да намерим начини да включим целия свят в това и да дадем надежда на африканците, така че да няма нужда те да прекосяват Средиземноморието с надеждата да намерят по-добър живот, но с по-голяма вероятност да намерят смъртта си в морето“, заяви президентът на централата.

„Не става въпрос дали искаме Световно първенство на две години, а какво искаме от бъдещето на футбола. Ако мислим за останалата част от света и голяма част от Европа, то тогава трябва да помислим какво ни носи футбола. Футболът е възможност, надежда, футболът е националните отбори. Не можем да кажем на останалата част от света „дайте ни парите си, но ни гледайте по телевизията“. Трябва да ги включим“, каза Инфантино.

„Трябва да им дадем възможности, да им дадем достойнство. Не чрез милостиня, а като позволим на останалата част от света да участва. Може и световно първенство на всеки две години не е отговорът. Трябва да го обсъдим“, допълни той.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P