01/07/2022
Всички новини

Футболът и електронните спортове се развиват ръка за ръка

В последните години сферата на електронните спортове не спира да се разраства без да има каквито и да е знаци това да спре. Все повече инвеститори насочват вниманието си към гейминга в това число много от тези, които вложиха във футбола.

Двата свята имат повече допирни точки отколкото сте предполагали. В Bet365 България можем да открием пазари както на футболни събития, така и от тези в е-спортовете. Трябва да отбележим, че някои от най-популярните гейминг заглавия са именно спортни симулатори. ФИФА и ПЕС са две игри, които имат огромна фенбаза по цялото земно кълбо. С продадени милиони копия за компютър, плейстейшън и Xbox именно тези предложения ще останат завинаги в историята на електронната култура.

Наскоро стартира и електронната Висша лига, където най-добрите геймъри играят с английските отбори и във виртуално първенство определят кой е най-добрият. Играчите на ФИФА и ПЕС могат да преживеят емоциите да си футболист, състезавайки се един срещу друг през квалификации, плейофи, финали, докато мачовете им бъдат излъчвани пред огромна аудитория. Фактори като контузиите и тежката програма също трябва да бъдат взети под внимание.

Немалко футболни отбори даже вече влязоха здраво в света на електронните спортове. Чрез тази нова възможност те виждат разширение на професионалната им мрежа, но и напълно ново море от възможности да популяризират брандовете си сред младата аудитория. Така и комуникацията с новите генерации става значително по-лесна. Френският гранд Пари Сен Жермен вече има свой е-спорт франчзайз. Нидерландското величие Аякс прави страхотна връзка между тези два свята, като играчи от футболния отбор често позират със своите ФИФА картички и предлагат билети за домакинствата на най-добрите геймъри. Петкратният първенец в Шампионска лига Барселона, историческият португалски Боавища, френските Монако и Нант, шотландският шампион Селтик и германският Шалке 04 участват в еФутбол про лигата на ПЕС.

„Кралско сините“ дори имат много успешен проект в League of Legends, един от най-популярните електронни спортове, където геймърите на германския клуб са представени на най-високото ниво в Европа и участват в турнири с огромен награден фонд. Всички тези тимове разполагат и с много силни канали в социалните мрежи, където комуникацията с феновете е директна и самата общност може да говори на общ език. Много често тази връзка между футболните отбори и привържениците липсва и именно това е голям проблем в спорта, но в гейминга нещата стоят по коренно различен начин.

Бетинг индустрията също отчита сериозния подем на електронните спортове и вече много сайтове имат отделни раздели с подробна статистика за всеки играч и клуб. Възможностите за прогноза на различни събития от игрите пък е все по-голяма. Залозите на футбол са най-многобройни в цял свят, след като все пак това е най-популярният спорт. Така и при тези симулатори вече има много възможности и анализаторите следят изкъсо изявите на водещите ФИФА и ПЕС играчи. Освен това и много от любителите на спортните прогнози започват да преоткриват гейминга. У тях въпросните еВисша лига и подобни първенства успяват да пробудят любопитство. Вече е възможно да се правят предвиждания както на най-голямите турнири в световен мащаб, така и на по-малките локални лиги.

Футболът и електронните спортове продължават да се развиват ръка за ръка. В модерния свят и технологичното време, в което живеем, двете понятия се доближават все повече. Предстои да разберем колко още ще продължи преливането между тях в бъдеще, но едно е сигурно – чрез гейминга новите поколения много по-лесно откриват тънкостите на най-великата игра.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P