25/06/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Кюстендил

Българският футболен съюз продължава успешно да изпълнява една от основните цели, залегнали в стратегията за развитие на футбола ни – инвестиции в спортната инфраструктура в цялата страна.

На официална церемония днес в Кюстендил лично президентът Борислав Михайлов преразя лентата на нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра. Футболното бижу ще бъде на разположение както на местните клубове, така и ще се използва за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.

Съоръжението бе изградено от Българския футболен съюз със съдействието на местните общински власти, които отдадоха терена за безвъзмездно ползване в рамките на 20 г. Финансирането в размер на 500 хил. лева бе осигурено по програма Хеттрик V на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.

„За мен е огромно удоволствие да виждам радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато завършим нов терен или комплекс. И в момента продължава усилената работа по изграждането на нови игрища из цялата страна, като инфраструктурните инвестиции са сред основните приоритети и в стратегията ни за развитие през следващите 4 години. По този начин изграждаме устойчиво бъдеще за нашата игра и гарантираме достъпност и високо качество за всички граждани“, заяви Борислав Михайлов.

По същата програма вече бяха изградени и въведени в експлоатация терени с изкуствена трева и размери 105/64 метра в Перник и Хасково, а до края на годината ще бъде открит терен с изкуствена трева и размер 90/60 метра в Самоков, както и 3 маломерни терена (40/20 метра) в община Елин Пелин.

Същевременно БФС стартира изграждането и на естествен терен с размери 105/64 метра във Велико Търново.

Амбицията на ръководството на футболния съюз е да си партнира с органите на местната власт във всички подобни инфраструктурни проекти, които са от полза на местната футболна общественост.

Свързани новини

Официално: ЦСКА-София привлече Брадли де Нойер

Прекратиха контролата ЦСКА – Ред Бул Залцбург заради инцидент с фен

От Лудогорец за Жейнов: Ще го приемем насериозно, когато започне да дава пари за футбол

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P