17/05/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

Мъри: Има по-голямо напрежение, отколкото се очаква

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира предстоящия двубой на своя тим срещу ЦСКА-София във финала за Купата на България.

“Остава утре да изиграем мача както подобава на нашия отбор. Предполагам, че има по-голямо напрежение, отколкото се очаква, защото на футболистите им е обяснено колко голяма е отговорността. Тези играчи могат да обърнат историята. Със своето предстаяве върнаха надеждата, желанието на хората да посещават мачове. Върнаха изискването към тях и към името Левски.

Колкото по-скоро Левски започне да печели важни мачове, толкова по-бързо ще се върнем към това, което трябва да е Левски. Ако се класираме за Европа, ще е като мини шампионска титла.

За нас ще е най-важно, ако всичко приключи с евроучастието ни в утрешния мач.

Притеснявам се от по-голямо напрежение, отколкото от по-малко. Има някаква промяна да печелим важни мачове. В някои успяхме. Изправяме се срещу отбор, който две години играе в групова фаза в Европа. Имат самочувствие, но мисля, че имаме сили да се справим.

Изключително важна е футболната увереност. Последните ни мачове са с голям заряд, пред много привърженици. Трябва да изиграем в стил “Левски”. Ако играем на максимума, би трябвало да спечелим. Но ако противникът е по-добър, няма какво да направим.

Подхождаме с цялото ми уважение и респект към Алън Пардю – както към неговата кариера, така и към противника. Имаше две години да се аклиматизира, сигурно е участвал и в селекцията. Вече казах – трябва да играем на максимума и тогава може да се надяваме на успех.

Не искам да достигам до 120 минути, защото се притеснявмам за привържениците. Трябва да им дадем спокоен финал.

Утрешният мач и победата първо е залог за хората, левскарите, които изстрадаха последните години, и второ – ще помогнат финансово на клуба. Левски не може да променя стратегията и финансовите параметри, докато не се стабилизира.

Не смятам себе си за кой знае какъв фактор. Да, с мен има малко по-голяма увереност от това, че съм печелил много пъти. Мога да дам на футболистите нужните знания за това как Левски играе такива исторически мачове. Нашата роля е до тъчлинията. След това са футболистите. Най-важното е как отборът ще действа като колектив, а не като единици. Колективът трябва да избута героите.

Всички футболисти на противника са на добро ниво. Носители са на купа и са играли в групова фаза на Европа. Не мога да отлича персонално техни играчи. За мен е важен колективът”, каза Станимир Стоилов.

Свързани новини

Арда се раздели със Стамен Белчев

stambeto

Боби Галечв: ЦСКА беше жалък срещу Левски във финала за Купата!

Ясен Петров определи състава на България за двубоите от Лигата на нациите през юни

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P