06/07/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

Мъри: Ще има двама напускащи и двама нови

Наставникът на Левски Мъри Стоилов коментира дербито със Славия от предпоследния кръг на efbet Лига и засегна трансферните планове на „сините“ през лятото.

Той сподели, че ще има двама напускащи и двама нови в състава.

Предполагам, че трите дни минаха в празници, което е нормално след толкова годишно чакане футболистите да могат да се поотърсят. И тяхното напрежение беше голямо. Утре има мач със Славия, който винаги трябва да е важен. Факт е, че вече всички задачи, които си поставихме, са изпълнени, но когато носиш фланелакта на Левски, трябва да даваш максимално от възможностите си. Ще има ротации. Сонко трябва да пътува за едни здравословни проблеми, но не е контузен. Младите ще получат шанс, те тренираха сериозно и търпеливо изчакаха да им дойде времето. Някои от опитните ще получат шанс да поотдъхнат, но не много дълго.

Би трябвало да гоним докрай трите точки с добра игра. Преди победата слагам да играем добре и на високо ниво. Не е нормално, когато си постигнал реузлтат, спечелил си важни мачове да има видимо отпускане. Специално сега и мачът на 22-ри са в София пред нашата публика, ще напълним и стадионите предполагам, така че нашите футболисти трябва да се доказват пред публиката. Не може отпускане, нищо на никого не му виси на живот и смърт, но трябва да се представиш на ниво. Очаквам добро представяне на футболистите и на младите.

Моето най-голямо желание беше не толкова дали ще спечелим купата, а да зарадваме хората. Футболистите бяха поставане под огромно напрежение – от една страна дългия период без спечелени трофеи, от друга – от нашя треньорски щаб, а и те оценяваха важния момент. Казах, че няма по-хубава купа от тази. Това говори и за тези млади футболисти, че израстват и може би това е предпоставка за едно по-добро тяхно бъдеще. Трябва да продължат да се развиват и да играят добре. И да се развиваме като отбор.

Ивелин вече е тук, трябва да го излекуваме и да започне да тренира. Много трудно можем да си позволим нужния брой играчи, за да сме конкурентноспособни. Ще се опитаме с минимален брой играчи, броят на напускащите да е равен на броят на пристигащите. На този етап имаме идеи за подсилване на отбор. Ще бъдат предложени договори на Ники и Драган, вече е въпрос дали ще се договорим за финансите. Ако Николай има предложение от чужбина, няма да прибягваме ние до чуждестранен вратар. Ако няма, неговото бъдеще е в Левски. Още 1-2 максимум играчи, поради простата причина, че не можем да напускаме рамките на бюджета. Двама имаме напускащи с изтичащи договори – Иван Горанов и Ради Цонев. Тренират сериозно, това им прави голяма чест и най-много двама още да дойдат. Ако с Драган се договорим, няма да има пристигащ на тази позиция.

Николай Михайлов и Пламен Андреев ще си разделят по една среща. Мисля, че това бе едно от бойните кръщенета на отбора. Много е лесно да даваш напразни надежди, че сме силни, но всичко каквото казваме, трябва да го защитим на терена. На терена нищо не може да се скрие, там се вижда всичко. Големи обещания не трябва да правим, а да подобряваме на играта. Хората имат големи очкавания, с наличния потенциал ще искаме да оправдаем надеждите.

Младите също трябва да защитават позициите си. Трябва да ги обучаваме и развиваме и когато получават шансове, да играят добре. Надеждите и шансовете са големи, но ние можем да отговорим единствено с работа. Не правим планове да правим мащабни селекции. Изчакваме Филип Кръстев, там също отиват към изчистване нещата, говорим за финансовите параметри, има желание и от двете страни, така че там също няма да търсим човек. Евентуално следващата година може да се стигне до сгъстен цикъл и можем да нямаме късмета да се опазим от контузии.

Свързани новини

Задържаха Георги Семерджиев след ужасната катастрофа в София

Гриша Ганчев на разпит заради сигнали за черно тото

Играл в Серия А подсилва Локомотив Пловдив

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P