06/07/2022
Всички новини Серия А Футбол Свят

Може ли Италия все пак да играе на Световното?

В интервю за Rai президентът на Италианската федерация по голф Франко Чименти разкри, че отборът на Италия все пак може да играе на Световните финали вместо Чили.

„Адзурите“ отпаднаха от европейските квалификации след загуба с 0:1 от Северна Македония. Възможността идва от жалбата на Чили пред ФИФА за случая Брайън Кастийо от Еквадор, който може да напусне световните финали и да отвори ново място за друг отбор в Катар 2022. 

„Има правило на ФИФА, според което най-високо класирания отбор в класификациите и това със сигурност е Италия. Има голяма вероятност „адзурите“ да бъдат спасени, възможността е много по-голяма, отколкото всички си мислят. Изглежда, че Еквадор е използвал чужденец, който няма право да играе. И за това може да си плати“, коментира Чименти.

От Чили обаче уверяват, че те ще заемат мястото на Еквадор.

Както наскоро беше потвърдено от ФИФА, Чилийската футболна асоциация е подала жалба до Дисциплинарната комисия на ФИФА, в която отправя поредица от твърдения за възможна фалшификация на документите, които предоставят еквадорско гражданство на играча Байрон Давид Кастийо Сегура, както и на възможна липса на право на посочения играч да участва в осем квалификационни мача на националния отбор на Еквадорската футболна федерация (FEF) в квалификациите за Световното първенство по футбол Катар 2022.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P