02/07/2022
Всички новини Североизточна Трета лига Трета лига

Сезонът на Дунав във факти и числа

20 ➡Дунав постигна промоция в горна дивизия с най-младия си отбор в своята история със средна възраст от 20 години и 3 месеца.
2,77 ➡️ Толкова са точките средно на мач. Второто най-добро постижение след сезон 2014/2015, когато бяха 2,83.
378 ➡️ Бяха поредните дни, в които Дунав нямаше загубен мач във всички турнири. За първи път в историята си, клубът няма загуба в официално първенство на зонално или национално ниво.
28 ➡️ Са футболистите, които влязоха в игра за Дунав през сезона.
27 ➡️ Са мачовете, в които е участвал футболистът с най-много двубои този сезон. Това е Преслав Петков. В тях той е записал 1662 минути. Следва Джан Хасан с 26, който е записал 1653 минути в тях.
2078 ➡️ Това са минутите на Диян Димов, който е прекарал най-много на терена в общо 25 участия за русенци. Следва Димитър Тодоров с 1812 минути и Йордан Димитров с 1752. Ако не беше контузията му през първия полусезон, вероятно Тодоров щеше да бъде водачът по този показател в листата на русенци.
56 ➡️ Толкова са жълтите картони на Дунав през този сезон. Това прави по 2,07 картона средно на мач. Диян Димов, Даниел Николов (вр), Кристиян Маринов и Цветелин Енчев (вр).
1 ➡️ Това е общият брой на червените картони, които Дунав получи през целия сезон. Това сполетя Димитър Тодоров в мача срещу Волов Шумен. Интересното е, че защитникът е иначе един от най-коректните в отбора със само 1 жълт картон, което е интересен факт предвид многото му игрови минути и позицията му на терена.
6 ➡️ Теодор Костов е „хулиганът“ на отбора с най-много картони – шест. Следват Мирослав Георгиев с 5, Кристиан Тасков, Винченцо Ангелов (вр) и Светослав Славчев с по 4.
15 ➡️Че Дунав е с най-доброто нападение с цели 87 гола – това е безспорен факт. Също така обаче, дълго време през сезона „драконите“ не бяха с най-добрата защита. В крайна сметка, те успяха да постигнат и това в края на сезона със своите 15 допуснати попадения. Постижението обаче бе „на косъм“, защото Септември Тервел също има толкова допуснати голове.
0 ➡️ Толкова са загубените точки от Дунав при гостуванията, с което „драконите“ за първи път успяват да направят перфектен актив навън. Куриозът е, че те бяха по-добри гости, отколкото домакини, защото обикновено отборите имат по-добра домакинска серия.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P