27/06/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

БТА: Английски консорциум пожела да инвестира в Хебър

Появи се втори кандидат за съвместна работа в Хебър (Пазарджик). Става дума за английска компания, която вчера е внесла в общината писмо за инвестиционни намерения, съобщава БТА. Офертата е внесена по официалния ред в Община Пазарджик, но до момента оттам не са отговорили.

„Нашето предложение се отнася за цялата структура на клуба – мъжки отбор, школа и подобрения по стадиона. Знаем, че има и друго предложение, от италиански инвеститори, което основно е фокусирано върху първия отбор. Очакваме клубната управа и общинското ръководство в лицето на кмета да избере с кого да работи“, разкрива човек, който е част от структурата.

Английският консорциум се финансира от фонд от Дубай и японски телевизионен магнат. Ако участват в Хебър, то това няма да бъде първи футболен проект за тях. Ангажирани са и с други инициативи. Икономическите им интереси се простират в Южна Америка, Канада, Япония и Дубай, а освен с медии, са свързани и със строителство, както и с възстановителна дейност.

От компанията обявяват, че идеята не е да стават еднолични собственици, а да работят съвместно с Община Пазарджик, за да бъде защитен и общественият интерес. Връзката е направена от човек от Пазарджик, който има директен контакт с Консорциума. Въпросното лице е обяснило каква е ситуацията в Хебър, нуждата от свежо финансиране. След бърза проверка на фактите, решението било да се изпрати писмо до Община Пазарджик за проявен интерес към футболния клуб.

Хебър (Пазарджик) влезе тази година в Първа лига след 21 години чакане, завършвайки на 2-о място във второто ниво на футбола у нас със 70 точки.

Свързани новини

Чакането свърши! След над 20 години Хебър се завърна в елита на България!

Kaloyan Angelov

Галерия снимки от Хебър Пз – ЦСКА 0-3 (КБ)

Biser Todorov

Хебър няма спирка, надви и Септември (София) по пътя към елита

Kaloyan Angelov

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P