03/07/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

Бербатов: Михайлов отново ще покаже, че не мисли за благото на българския футбол

Димитър Бербатов излезе с изявление в социалните мрежи относно решенията на Софисйкия градски съд. Както е ясно, СГС отмени всички решения, взети на конгреса от 12.10. 2021 година, включително избпра на новия-стар президент на футбилния ни съюз. Бербатов пожела незабавно организиране на нов конгрес и призова Борислав Михайлов да подаде оставка.

Ето какво заяви бившият нападател:

“Здравейте на цялата футболна общественост! Както повечето от вас знаят, съдът отмени избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. На 16 юни 2022 Софийския градски съд отмени всички решения на Конгреса на БФС от 12 октомври миналата година, сред които и избора на Борислав Михайлов за президет на БФС. Според съда Българският съюз не е доказал, че 90 от делагатите отговарят на изискванията на собствения си устав, при което допускането и участието порочава взетите решения и всички те следват да бъдат отменени, тъй като са взети с участието на лица, които не са имали право да гласуват на конгреса.

Докато БФС не спираха да се хвалят с перфектно организирания конгрес, какъвто никой не бил виждал досега, в кавички разбира се, ние доказахме тежките пороци при подготовката и провеждането на самия конгрес. Оказахме се прави. При този изход от делото, още повече с откритите нови доказателства за свързаност със световния картел за организиране на футболни мачове след неуспоримата снимка на президента с Дан Тан, както и предвид плачевните резултати на националните отбори, които между другото според БФС толкова си могат, единственият възможнен изход от кризата е незабавнот провеждане на нов конгрес. Естествено, решението може да бъде обжалвано, но това само ще покаже, че президенът и компания не мислят за благото на българския футбол, а за поста си на БФС. И то се потвърждава от фактите, които се трупат един след друг и показват пълната липса на морал в управлението на БФС.

Призовавам президента на БФС и неговия Изпълком, чийто мандат изтече преди 4 месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат конгрес на БФС за доброто на нашия футбол. И още веднъж призозвавам президентът на БФС да отговори на въпросите, от които се крие и които му зададохме, относно снимката му с Дан Тан, босът на черното тото в света”, заяви Бербатов.

Свързани новини

Ботев Пловдив и Янтра не се победиха в контрола

Арда представи отбора със 7:0 срещу Родопа

stambeto

Локо Пловдив подписа договор с Бабакар Дион

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P