27/06/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

ЦСКА – София с най-модерния стадион в България от 2025-а година

Ръководството на ЦСКА представи грандиозни планове за новия си стадион, който трябва да бъде изграден на мястото на „Българска армия”. Компанията, която ще отговаря за строежа и съоръжението е немската SPORTFIVE. Съоръжението ще наподобява стадиона на унгарския Ференцварош и ще бъде с капацитет от 18 000 зрители. По предварителни планове ЦСКА трябва да изиграе първия си домакински мач на новия стадион през 2025 година.

“Искаме да споделим нашия опит от Будапеща с вас. Стадионът е не само за футбол, но и за други неща – като концерти, конференции. Това, което ще се опитаме да постигнем в София, е такова съоръжение. Стадион за футбол се използва по-малко от 30 дни. Въпросът е какво да парвим в останалите 330 дни. Стадионът е важен за женския и детско-юношеския футбол.

Много ясно ще се вместим в това, което е в момента. Най-важното е не само да строим вътре, но и да облагородим самия парк. Това, което е парка и неговото зелено пространство, са изключително важни за нас. Но трябва да сме сигурни, че стадионът работи. Трябва да сме сигурни, че всички неща, които се случват на стадиона, няма да нарушат целостта на парка.

Надяваме се да можем да работим с националния отбор за нашия стадион. Да има концерти на стадиона. Надяваме се да работим с много организации и корпоративни клиенти. Да има културни събития. В Будапеща има около 200 събития на година.

Феновете ще бъдат много по-близо до самия терен. Целта ни е да направим преживяването на феновете много по-интересно. Разговаряме за капацитет между 15 и 18 хиляди.

Можем да добавим допълнителни паркоместа. Идеята е да дадем 10 000 м2 обратно на парка, защото го обичаме.

Имаме фен зона, кафе. След това ниво 1 с офиси, ниво 2 – хоспиталити.

Целият стадион ще е с покрив. Ще се вместим в това, което ни е дадено като обем. Ще има подземен паркинг. Ако се наложи допълнителен паркинг, който да е отвън, той ще е екологично създаден паркинг.

Сбственици на проекта ще са ММС и ЦСКА. За построяването на това съоръжение ще ни бъде нужна подкрепата на всички участници. Заедно със собствениците ще менажираме този проект от началото на строежа за срок от 30 години.

Надяваме се до края на годината да получим разрешения за строеж. Първи април 2023 г. започваме, а до края на 2024-а да е готов. 2025 г. ЦСКА трябва да домакинства на новия стадион”, казаха представителите на компанията, които ще се ангажират с построяването на нов “Българска армия”.

Свързани новини

Собственикът на Саутхамптън отново започна преговорите за Левски

Лудогорец разби 9-кратен шампион на Германия

Жорди Кайседо вече тренира с ЦСКА-София

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P