Всички новини Трета лига Югозападна Трета лига

Оборище започна подготовка с 16 футболисти, запази ядрото

16 футболисти изведе днес на „Орчо Войвода“ за първа тренировка старши треньорът на Оборище Кириякос Георгиу.

Началото на подготовката за новия сезон по традиция бе предшествано от ритуално лисване на вода от домакина на отбора. Преди началото на тренировката президентът на клуба Илия Анчев поздрави футболистите и маркира целта през новия сезон – по-предно класиране. Припомняме, че макар и с ограничен бюджет и финансови затруднения, „Войводите“ завършиха миналия сезон на 5 място.

Запазва се ядрото на отбора от предишния сезон – Георги Нетов, Георги Кременлиев, Васил Тачев, Стенислав Георгиев – Дзенгата и Стилиян Георгиев.

И през този сезон наставникът Кириякос Георгиу ще разчита на местните млади футболисти Кристиян Димитров, Димитър Димитров, Иван Бараков, Мартин Ефтимов. Към групата се присъединява и Тодор Минчев.

Отбора напуснаха Делян Георгиев, който отиде в Крумовград, Божидар Зелямов – в Локомотив Пловдив, Ивайло Аврамов, който спира с футбола, Венцислав Гурков и Георги Георгиев – Гайдата. Очаква се на техните позиции да бъдат привлечени нови играчи.

През новия сезон Югозападната трета лига е с най-голям брой отбори – 22 и съответно голям брой мачове – 42. Новите попълнения в групата са вторите отбори на Левски, ЦСКА и Славия, третият отбор на ЦСКА 1948 и Левски Раковски.

По време на подготовката отборът е договорил 5 контроли като първата ще бъде изиграна тази събота с Ботев Ихтиман, на стадиона в Ихтиман от 10:30 ч.

Фотография: Николай Радулов

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P