efbet Лига Водещи новини Всички новини

Радостин Василев: В БФС промяна не се е случила от 20 години!

„БФС и държавата са двете страни на една и съща монета. В държавата имаше известен опит и успех за промява в последните 6-7 месеца. Надявам се съвсем скоро да продължим. В БФС промяна не се е случила от 20 години, там ръководството счита, че са като египетските фараони, предаването на властта е наследствено. Моето отношение няма да как да се промени. За да има промяна там, трябва да има много сериозно отношение от страна на държавата“, сподели министърът на спорта в оставка Радостин Василев пред БНТ.

„В последните няколко дни, поради намаления обем от работа, имах възможност да си направя равносметка. Изключително съм горд с това, което екипът направи в Министерството на спорта. С колегите, с които работих, в свързаните с министерството структури. Тотално променихме идеята за правене на спорт в България. За съжаление, след 12-15 годишно робство в спорта е много трудно на обикновения човек да достигне до направеното, но заложихме много сериозни реформи“, похвали се той.

Радостин Василев коментира и програмата за финансиране на футболни клубове, която е за 100 милиона лева: „Тя е част от 6-месечната програма, която направихме заедно с ПП, ДБ и БСП. И тази програма беше част от нашите приоритети до края на годината. Почти е готова програмата, предполагам, служебният министър, който и да е той, тя ще е готова, все пак се изготвя от администрацията на министерството. Хубаво е да има такава програма. Футболните клубове в България, като най-популярният спорт, наистина изпитват огромни затруднения при поддръжката на базата и ние сме изостанали с десетилетия от всички съседни страни.“

Министърът на спорта в оставка коментира и проблемите, свързани с Българския спортен тотализатор, като обяви, че някои от законодателните промени остават за друг момент, въпреки че някои от тях са били реализирани все пак.

Свързани новини

Спартак Варна привлече бивш халф на Левски

stambeto

Наказания след кръга в efbet Лига

БФС наказа Саша Илич, няма да води ЦСКА-София в следващия мач

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P