Водещи новини Всички новини

Новият треньор на вратарите на националния отбор бил арестуван за уреждане на мачове

Екипът на новия ни национален селекционер по футбол Младен Кръстаич вече е ясен, а може би най-интересното име в него е това на треньора на вратарите Дарко Божович, пише btv Спорт. 43-годишиният специалист е роден в Черна гора. Той приключва с вратарската си кариера през 2015 г., когато за последно играе за „Вождовац“. В футболния портал transfermakrt няма информация за евентуална треньорска дейност на Божович след края на футболната му кариера. Година преди последните му мачове за „Безаня“ и „Вождовач“ е забъркан в грандиозен скандал в Хонконг, където е арестуван по подозрение за уреждане на мачове. През август 2013 г. той подписва с тима на Хепи Вали от първа дивизия на азиатската държава. На 5 януари 2014 г. той е един от седемте играчи и хора от треньорския щаб на отбора, които са арестувани от Независимата комисия срещу корупцията в Хонконг и са обвинени в уреждане на мачове.

Ден по-късно домът на Божкович и петима други играчи са претърсени. В крайна сметка футболистът е освободен без обвинение, но съотборниците му Хинсън Люнг и Саша Мус са вкарани в затвора за по 1 година. През март същата година футболистът предявава иск за неизплатени заплати от клуба на стойност 100 000 хонконгски долара.

Свързани новини

Юношите до 19 години паднаха от Босна и Херцеговина

stambeto

Галерия F24: България vs Северна Ирландия 2-1

Biser Todorov

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P