efbet Лига Водещи новини Всички новини

Ръководството на ЦСКА осъди грозните сцени по трибуните по време на мача с Базел

Ръководството на ЦСКА обяви, че осъжда грозните сцени по трибуните на на „Васил Левски“ при победата с 1:0 над Базел снощи. Както вече стана ясно, в сектор „Г“ се стигна до ексцесии, включително и сбиване между фенове на „армейците“.

Декларацията на ЦСКА:

„Не търпят окови любовта и словото.
Свободата е единствен дом за тях.“

Грозно: Бой между цесекари помрачи победата над Базел СНИМКИ

Позволяваме си да използваме цитата на незабравимата Блага Димитрова, за да опишем със слово може би най-знаковата случка във вчерашния мач. Случка, която едновременно изпълни сърцата ни с надежда, обич, трепет и радост, но и с болка от последвалата развръзка.

Окрилени от играта на отбора и след призив „Елате при нас!”, дошъл от събратята им по трибуните, голяма група от фенове, сред които много деца и младежи, спонтанно се завърнаха в сектор „Г“.

Аплодирани от целия стадион, те създадоха невероятна атмосфера, а ЦСКА заигра с още по-голяма сила. Ето тук усетихме, че да сме единни, всички, рамо до рамо, е най-красивото чувство, което можем да изпитаме на стадиона. Знаехме и досега, но затвърдихме за пореден път, че сектор „Г“ е незаменим.

Последвалите действия обаче осъждаме. Ентусиазмът беше посечен от шепа хора пред очите на всички останали над 15 000 фенове.

Бяха поставени окови на любовта. Няма как да толерираме посегателството над „армейци”. Не можем и няма да позволим наши фенове да се опасяват да присъстват на мачове и да се опасяват да обичат любимия си клуб.

Не искаме да виждаме разплакани деца, не искаме да губим млади фенове заради страха. В сектор „Г“ място за страх няма да има.
Сектор „Г“ е на всички. Най-вече на онези, които поставят ЦСКА над всичко“.

Свързани новини

От ЦСКА – София за Левски: Недопустимо е вместо извинение да има призив за неподчинение

Стефанов за националния: Трябваше да дойде един смел сърбин, а не като разни шматки преди него

Галерия F24: Локомотив Сф vs Лудогорец Рз 1-0

Biser Todorov

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P