25/09/2022
efbet Лига Водещи новини Всички новини

От ЦСКА 1948 с декларация: Крайна деградация на ценностите на Армията

Публикуваме декларация от ръководството на ФК ЦСКА 1948 след събитията в понеделник вечер на стадион „Българска армия“.

Уважаеми Армейци,

През последните дни бяхме свидетели на създаване на напрежение сред феновете на ЦСКА.

Явни са опитите за режисиране на конфликт между „червените“ привърженици и легендите на ЦСКА. Кулминацията на тази пиеса беше поставена в понеделник вечер на стадион „Българска армия”.

Битката трябваше да се води на терена, а не по трибуните по срамен за „червените“ фенове начин.

Няма нужда да коментираме нормално ли е на европейски стадион делегацията на гостуващия отбор да бъде подложена на обстрел от група добре подготвени „фенове”, но не можем да оставим настрана друго: 

Отношението на тази част от публиката към легендите на ЦСКА показва крайна деградация на ценностите на Армията. Или целенасочен план за заличаване на историята на отбора.

Защото историята на ЦСКА са хората, които са постигали легендарни победи и са пълнили до краен предел същия този стадион.

Кои са феновете, които вдигат ръка срещу имената, прославили любимия отбор и донесли ни толкова много радост? Кои са тези, които скачат срещу хората, поставили „армейците“ на картата на футболния свят и превърнали ЦСКА в религия?

Призоваваме заедно да кажем НЕ на провокациите, в които се опитват да забъркат „червената“ общност, подтиквайки към агресия срещу героите на ЦСКА.

Нека битките бъдат на терена, където отборите да покажат високи футболни качества и спортсменство.

Това е философията на ЦСКА. И нека винаги бъде така.

Другото е характерна черта на други отбори и техните ниски топки и тактики.

От ръководството 

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P