Всички новини Ла Лига Футбол Свят

Реал Мадрид обяви печалба от 13 милиона за миналата година

Испанският футболен шампион Реал Мадрид е приключил миналата година с печалба от 13 милиона евро и баланс от 425 милиона евро.

От клуба заявиха, че загубата на приходи заради пандемията от коронавирус от март 2020 година е достигнала близо 400 милиона евро в сравнение със ситуацията преди това, в допълнение към загубата на нови приходи, които биха могли да бъдат генерирани без пандемията.

Оперативната печалба за миналия сезон е достигнала 722 милиона евро, което е увеличение от 10 процента на годишна база, „тъй като икономическите ефекти от пандемията постепенно отшумяват“.

Клубът обаче уточни, че ефектите от пандемията все още остават, поради което приходите за 2021/2022 все още са по-ниски, отколкото преди четири години.

Реал спечели рекордна 14-а титла в Шампионската лига през миналия сезон, както и трофеите в Ла Лига и Суперкупата на Испания. „Белите“ започнаха с успех и този сезон, след като завоюваха Суперкупата на Европа през август.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P