efbet Лига Водещи новини Всички новини

Ясен Петров: България има бъдеще

Бившият селекционер на националния отбор Ясен Петров коментира успеха на „трикольорите“ над Северна Македония с минималното – 1:0.

„Това е един хубав момент да поздравя всички момчета и треньорите. Две стъпки, които са изключително важни, за които се радвам. Радващо е, че видяхме толкова млади момчета в състава. Така че само позитиви можем и трябва да изтъкнем в момента. Това е нещо, което трябва да се подкрепя и адмирира“, започна Петров.
„Винаги съм вярвал, че България има бъдеще. Срещу Северна Македония обстановката беше изключително трудна. От гледна точка на домакините, на публиката, на атмосферата около и по време на самия двубой. Различно от това, което беше в двубоя с тях в Разград. Защото тогава ние показахме, че наистина сме толерантни. Нито сме освирквари химна, нито нищо. При нас, от българска гледна точка, всичко беше изключително интелигентно. Така че победата в такава обстановка е изключително ценна и важна. Който както иска да я оценява, но тя остава в историята. Хубава е и нека всички да й се насладим“, демонстрира изключително положителен тон специалистът.

„Аз не искам да давам съвети за оттук насетне. Пожелавам само победи във всички мачове. Като българин се радвам на всички успехи не само на националния отбор по футбол, а във всеки спорт. И винаги ще подкрепям позитивното“, добави Ясен Петров.
Относно миналото му начело на България и скорошните атаки от Георги Иванов-Гонзо, той бе лаконичен: „Никога не се връщам назад. Всичко е приключило. Миналото е само, за да се изкарват позитивите и да се стъпи върху негативното пак в позитивна посока. Така гледам аз. По принцип ние трябва да вярваме. Победата над Северна Македония е изключително важна и трябва да се поздравят. Това носи самочувствие, което е много важно“.

„Тема спорт“

Свързани новини

Гонзо: След няколко години България ще се гордее с този отбор

Кръстаич: Момчетата показаха желание за игра и да се борят за България

Люксембург и България не се победиха

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P