efbet Лига Водещи новини Всички новини

Сделката на Левски с Юнайтед груп е все по-близо

Юнайтед груп е все по-близо до придобиване на мажоритарния дял на акции в Левски. Очаква се в близките дни от компанията на сръбския бизнесмен Драган Шолак официално да обявят интереса си към клуба от „Герена“, твърди „Тема Спорт“.

Както е известно, чуждестранните инвеститори поискаха пълен одит, или по-точно дю дилиджънс на „сините“ и след неговото приключване са останали доволни от видяното. Дълговете, с малки отклонения, са от порядъка на 30 милиона лева, каквито са били и очакванията.

Евентуална сделка се очаква да има по време на зимната пауза в шампионата. Тя може да се осъществи преди Нова година. Но началото на процеса по джиросване на акциите да е през октомври.

От Левски вече на няколко пъти анонсираха, че Юнайтед Груп има интерес към клуба. Мажоритарният собственик на „сините“ Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков вече разкриха за това.

„Има интерес от Юнайтед Груп. Лично аз ги потърсих като нов спонсор, тъй като нашият изнемогва да покрива изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази огромна интернационална компания първо изпратиха свои висши представители – изпълнителните директори, преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха тренировка на Левски. Видяха и мача, хората наистина имат принципен интерес. Изпратиха писмо с намерение за придобиване на клуба и дългосрочна инвестиция“, каза Ивков.

Представители на компанията присъстваха и на последното дерби с ЦСКА – София (2:0), а след това проведоха и среща с шефовете на „Герена“. Наско Сираков заяви на срещата с привърженици в Карлово, че интересът на Юнайтед Груп е най-вече заради работата на Станимир Стоилов. От своя страна Мъри сподели в интервю, че при идване на нови собственици ще подаде оставката си, след което ще седне на преговори, за да разбере целите и пътят, по който ще поеме Левски. Но със сигурност инвеститорът ще иска да задържи треньора начело на „сините“.

Свързани новини

Левски се урежда с нов акционер още преди края на годината

Югозападна Трета лига: Вихрен – Левски 2

Наско Сираков опроверга информации, че е отказал продажба на акции

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P