efbet Лига Водещи новини Всички новини

Червените картони в двубоя Локомотив Сф vs Лудогорец – емоции и страст…

От Бисер Тодоров, football24.bg

В двубоя разтресъл футболна България през уикенда, когато столичният Локомотив зашлеви звучно шампиона Лудогорец, на няколко пъти проблясваха искри, заплашващи да се превърнат в пламъци, които бяха угасени обаче с пет жълти и два червени картона от рефера Георги Гинчев.

Сисиньо напуска терена, поглеждайки към скамейката на Лудогорец

С такива бяха декорирани Сисиньо в 14-та и Антонио Вутов в 87-та минута на мача.

Почти в началото на мача, натурализираният с българско гражданство Сисиньо направи изключителна неспортсменска постъпка, като си изпроси директният картон с червен цвят, удряйки първо с топката Франса, паднал на тревата, а когато Франса му поиска обяснение, му заби и една глава, за ужас на съотборниците и треньора Анте Шимунджа, който не можа да сдържи реакцията си към постъпката на своя възпитаник. Това събитие промени изключително играта на Лудогорец, основно вдясно, което в крайна сметка може би бе ключово в двубоя, и наклони везните в полза на столичани.

Шимунджа е бесен след картона на Сисиньо

Докато обаче постъпката на Сисиньо може би бе плод на емоции и южноамериканската му кръв, то това което направи Антонио Вутов, напуснал игра с червен картон след грубо влизане в краката на Педро Нареси, може би трябва да се определи като страст и плам в играта на един от най-талантливите футболисти на България.

Антонио Вутов

Да, нарушението на Вутов бе страховито, стъпването върху глезена на Педро Нареси, можеше да бъде много, много по тежко, освен грубо, може би бе умишлено, но не и с цел да нарани опонента му.

Интервенцията на Вутов се случи при опит на Вутов да отнеме топката от откъсващият се играч на гостите, като вследствие на скоростта на състезателите, както и от набраната инерцията в тялото на футболиста в червено-черно при политането напред, доведе до стъпването върху крака на играча на Лудогорец.

Самото нарушение на Вутов може би бе задължително, заради факта, че Машадо опасно се откъсваше около центъра на терена, в контра застрашаваща аванса на локомотивци.

Момента в който Вутов стъпи върху глезена на Машадо
Погледът на Машадо към Вутов казва много…

Вижте още снимки от двете ситуации и футболната среща ТУК

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P