efbet Лига Водещи новини Всички новини

ЦСКА – София представя проекта за новия стадион до месец

ЦСКА – София е готов с идейния проект за реконструкцията на стадион „Българска армия“ и остава да бъдат изгладени последни минимални детайли, преди той да бъде входиран за одобрение. Това ще се случи най-късно до месец.

Припомняме, че преди дни „червените“ публикуваха разяснителен видеоклип, в който показаха напредъка си за стадиона.

„Преди половин година наехме голяма международна фирма, която да разработи проект за изграждането на модерно спортно съоръжение. Отделно започнахме работа с международно архитектурно бюро и консултантски къщи. Повече от 20 чуждестранни специалисти с богат опит в строителството на стадиони в цял свят пристигнаха в България, за да се запознаят в детайли със съществуващия вече стадион „Българска армия“, с парцела, с околната среда и със заинтересованите страни. Месец по-късно започна същинската работа по създаването на подробен идеен проект за новия стадион“, обявиха от Борисовата градина.

Съвсем скоро той ще бъде входиран в държавното дружество, собственик на имота – „Сердика спортни имоти“, което трябва да кандидатства за разрешително за строеж. В следващите дни двете страни ще подпишат меморандум, който ясно да очертае задълженията им по казуса. Срещата трябва да бъде насрочена от спортното министерство, като вече клубът и държавата са разменили текстове с предложения за предстоящия контракт.

„Тема спорт“

Свързани новини

След мачовете за Купата глобиха Левски и ЦСКА-София с по 1000 лева

Бразилци чакат официална оферта от ЦСКА-София за Гарсес

Илич: Трябва да се преборим с Лудогорец за титлата

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P