27/06/2022
Без категория

Вижте нововъеденията, които ще въвде Любо Пенев

Любослав Пенев призна, че още не е подписал своя договор като национален селекционер на България. Той продължава преговорите с шефа на БФС Борислав Михайлов. От позицията на бъдещ наставник обаче той разкри пред „Труд“ част от нещата, които смята да наложи в тима. Това са практики, обичайни за националните отбори, но по една или друга причина досега не са използвани у нас.

 

„В националния трябва да се работи абсолютно всеки ден! Отборите до 17 г., до 19 и младежкият тим е задължително да тренират по една и съща програма с мъжете. Да се наложат еднакви тактически постройки, две-три схеми на игра, по които да се работи на максимален брой лагери… За щаба са наложителни всекидневни ангажименти – програми, планове, гледане и анализ на мачове, максимум пътувания до клубовете у нас и в чужбина. Също и постоянните срещи с играчите и техните треньори, следенето на формата на футболистите, обмяната на мнения“, сподели бившият треньор на ЦСКА и Литекс.

 

„Без дългосрочен план няма успех. Трябва да се въведат досиета на футболистите. Но не досиетата “Х”, не някакви загадки, а нещо истинско. Като се започне от килограмите, с които трябва да се явяват в националния отбор, до пълната картина с пасове, пробягани километри, отнети топки и всички подобни компоненти в мачовете. Трябва да ангажираме ресурса на целия ни футбол, за да направим дългосрочна програма на приятелските мачове за две-три години напред. Не бива да се лутаме като слепец в пустинята. Налага се да се въведе железен ред – от вътрешния правилник до това какво ще се обядва например на лагера след три месеца“, допълни легендарният нападател.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P