Без категория

Мнението на специалиста Румен Димов: Португалия ще се справи с Чехия, Гърция ще затрудни Германия

Football24.bg продължава да Ви представя мненията на специалисти за мачовете от Евро 2012. Поредният ни гост е мениджърът на Созопол Румен Димов. Той беше любезен да сподели мнението си за предстоящите първи два 1/4-финала.

 

За Чехия – Португалия

Предпочитам всеки мач да го  гледам сам и сам си правя анализ. За първия мач между Чехия и Португалия очаквам здрава битка. Фен съм на стила на игра на Португалия. Тимът играе вертикален футбол – бързо отнемане на топката и бързи атаки чрез Нани и Роналдо. Надявам се да продължат напред. Ако имат шанса и късмета ще продължат. Начинът, по който играе Португалия, ги прави много силен тим и затова залагам на тях.

Чехия е много дисциплиниран отбор. В първия мач – срещу Русия, просто не се получи – играха силно, но щастието помогна на Русия. По принцип чехите са футболисти, които играят отборен футбол. Рядко има индивидуалности. Убеден съм, че ще бъде много интересен двубой и съм сигурен, че двубоят ще се реши след силно индивидуална игра на даден футболист.

Не само защото харесвам директния футбол, а именно добре подредени в защита, бързо отнемане на топката и вертикален футбол. Друг плюс за тях е, че разполагат с един великолепен футболист като Роналдо, който беше попаднал в първите две мача в ситуация, в която нямаше късмет.

За Гърция – Германия

Гърция показва как от отбор без звезди, може да постигне това, което е необходимо. Там няма ндивидуалности, а отборна игра и силна игра в защита. Убеден съм, че няма да им лесно Германия. Ще им липсва обаче Карагунис, който е наказан. Сигурен съм, че ако мачът се развие без ранен гол за Германия, Гърция има шанс да стигне до продължения.

Германия до този момент е един от двата отбора, които най-много харесвам, като игра и постройка. Абсолютно всичко е изградено. Всеки един футболист, знае какво къде и какво да направи. Това е отборът, който прави това, което е най-необходимо. Ако един футболист не може да вземе участие в мача, те имат много силна резервна скамейка и веднага друг силен играч се появява на терена. Гледам и нещо друго – немците са много мотивирани да станат Европейски шампиони. Йоаким Льов е един от треньорите в Топ 5 в света. Имам отлични познания по начина на работа на Льов, мисля, че ще продължат, макар и трудно.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P