Димитровград

Димитровград виси за "В" група

Димитровград виси за "В" група, пише "Новинар Юг" в днешния си брой. Клубът спешно търси спонсори, за да събере бюджет за новия сезон. Проблемът с парите възникна, след като с
ясно, че "Неохим" се оттегля и повече няма да заделя средства за "Димитровград". "През изминалия сезон от компанията дадоха 30 000 лева, а предни години почти изцяло са издържали тима, за което съм им благодарен. Сега ще търся други варианти за компенсирането на тези средства", каза кметът Иво Димов, който се ангажира лично със спасяването на клуба.
Неговите изчисления сочат, че са необходими поне 150 000 лева, за да може тимът да се задържи в златната среда на Югоизточната "В" група.

 

Половината от тези средства почти са осигурени. Димов ще предложи на ОбС да гласува 50 000 лева за новия сезон. От "Каолин" са обещали да заделят 35 бона, колкото и през завършилия шампионат. Възможно е от бюджета да бъдат отпуснати 80 000 лева. Но и при този вариант ще трябва да се намерят поне още 40 000. "Ще говоря с бизнеса, ще търся нови спонсори. Димитровград трябва да има тим във "В" група. По този начин ще се поддържа и една школа, в която ще тренират наши деца", смята градоначалникът.

 

Ако се набере бюджет, през новия сезон ще се разчита почти изцяло на местни момчета и само на 1-2 външни попълнения. Това ще бъде шанс за изява на младите таланти от школата на димитровградчани. Все още не е коментирано кой ще стане треньор. Две са спряганите имена - на бившия наставник Христо Георгиев и на наследилия го Тодор Манев.

 

Към днешна дата излиза, че единственият сигурен отбор от региона в югоизточната трета дивизия е "Свиленград". "Димитровград" ще е там, ако събере пари. "Хасково" пък е разкрачен между "В" и "Б" група. За червено-белите от областния град се очаква до края на седмицата да стане ясно къде ще ритат в крайна сметка. "Хеброс" отпадна заради това, че касата му остана празна.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK