ЦСКА

Николай Филипов: ЦСКА може да играе с лиценза на Нефтохимик

ЦСКА може да играе в "А" група с лиценза на Нефтохимик. Това заяви специално първо за ТОП НОВИНИ собственикът на бургаския клуб Николай Филипов. Той призна още, че лично е потърсил Гриша Ганчев и Иво Иванов по повод евентуално спонсорство или с предложение да прехвърли акциите на Нефтохимик. В момента се водят преговори, като възможните варианти са няколко. Един от тях е именно „червените" да започнат първенството с лиценза на Нафтата.

 

„Водят се разговори с Иво Иванов и Гриша Ганчев, но не точно да се преотстъпва лицензът. Както знаете, бюджетът на Нефтохимик все още не е уточнен и общо взето е почти нулев. Така не можем да стартираме първенството и търсим прозрачни спонсори. Нашето желание е нещата покрай Нефтохимик да се случват. Не можем, когато бъдещето е неясно, да бъдем спокойни, затова търсим някакъв вариант за отбора. Има няколко варианта, които в момента не искам да коментирам, тъй като няма конкретни резултати от разговорите”, коментира Филипов за ТОП НОВИНИ.

 

„Това са хора, които са се доказали, знаете Гриша Ганчев е име във футбола. Първи вие ще научите, когато се стигне до нещо конкретно, аз ви обещавам. Това което мога да кажа сега е, че не е изключено ЦСКА да играе в "А" група с нашия лиценз, а Нефтохимик да остане в "Б" група. Това просто ще се реши малко по-късно”, призна собственикът на Нафтата.

 

„Общо взето, водят се преговори за спонсорство или да закупят акциите на Нефтохимик. Оттам нататък всичко ще се решава от новите собственици. Но със сигурност това, което е направено до момента, няма да отиде в канала. Ако тръгнем с такъв неясен бюджет, сигурното е едно – след няколко месеца трябва да се откажем от първенството. Тогава създаваме проблеми на футболисти, на ръководство на БФС, неща които гледаме да избегнем”, подчерта той.

 

Има много проблеми, които трябва да се решават в Нефтохимик, не само финансови. „Нямаме стадион, детско-юношеската ни школа не е на това ниво, на което трябва да бъде, не сме готови за "А" група. Все още не съм разговарял с новото ръководство на клуба, не съм говорил с никого. Когато вече всичко е ясно и има нещо конкретно, разбира се, ще имам разговор с фенклуба”, обеща Филипов.

 

„Гриша Ганчев не ми е отправял предложения, аз го потърсих да помага. Оттам нататък много варианти се обсъждат – спонсорство, прехвърляне на акции, може би днес следобед или утре ще се разбере”, завърши той.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK