Димитровград

Христо Георгиев се връща в Димитровград

Христо Георгиев е на път за втори път да поеме треньорския пост в "Димитровград". "Почти сигурно той ще води момчетата през новия сезон", каза президентът на клуба Ангел Колев. Бившият локомотивец започна да прави сондажи за връщането си на стадион "Миньор" още преди края на първенството в Югоизточната "В" група. Георгиев напусна синьо-жълтите през март, за да застане начело на "Хасково". Той получи поканата от ръководството на червено-белите, които освободиха Димчо Марков, след като отборът направи 0:0 именно с "Димитровград". Христо обаче издържа на напрежението само 2 мача и си тръгна от Ямача.

 

Нямаше обаче как да се върне при синьо-жълтите, където временно на треньорската скамейка седна Тодор Манев от школата на димитровградчани. Повторното идване на Георгиев устройва ръководството на клуба. Христо пое "Димитровград" през есента, след като Митко Добрев замина за Африка. Макар че това беше дебютът му като наставник, тимът тръгна нагоре и стоеше добре в Югоизточната "В" група.


Синьо-жълтите ще започнат подготовката си за новия сезон на 10 юли, точно месец преди началото на шампионата в трета дивизия. Отборът ще се готви при домашни условия. "Ще разчитаме най-вече на местни момчета. Като видим с какво разполагаме, тогава ще преценим дали да търсим играчи отвън", заяви Колев. Той успокои, че необходимият бюджет е събран. "Димитровград" ще разчита на 130-150 хиляди лева през новия сезон. 


Докато мъглата около "Димитровград" се разсея, тя се спусна още по-гъста над "Свиленград". Там все още не е ясно кога ще бъде събран отборът и кой ще бъде треньор. Очаква се прояснението да дойде след Общо събрание на клуба, на което да се изберат нов УС и президент. Никой обаче не може да каже кога ще се е форумът. Паметливи фенове край границата припомниха, че "южняците" са почвали и две седмици преди шампионата. Възможно е сега да се стигне до подобна ситуация.

 

"Новинар ЮГ"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK