Димитровград

Димитровград почна подготовката

Димитровград започна вчера последен подготовката си за новия сезон в Югоизточната "В" група. На първата тренировка, водена от завърналия се наставник Христо Георгиев, присъстваха 14 играчи. Очаква се до дни от морето да си дойдат още трима. В "Димитровград" се връща Николай Киров. Преди два сезона той облече за първи път синьо-жълтия екип, но после беше примамен от треньора на "Свиленград" Стоян Димитров, който същевременно му беше преподавател в Пловдивския университет. "Ще разчитаме най-вече на момчета от школата и 4-5 по-опитни играчи, които също са родом от тук", обясни Георгиев.


Засега е ясно единствено, че димитровградчани ще играят контрола с "Борислав" (Първомай) на 27 юли. Треньорът ще се опита да уреди още два спаринга преди този двубой. Първенството в групата започва на 10 август. Програмата обаче не е готова, "Димитровград" най-вероятно ще разбере съперника си в първия кръг след 20 юли, когато чиновниците от Зоналния съвет на БФС в Пловдив се върнат от отпуск.

 

По-важното е, че отборът се размина с тежка финансова криза. "Парите за есенния полусезон са напълно осигурени, в най-скоро време ще се намерят средства и за пролетния дял на шампионата. Това ще стане, след като си направим точните разчети", обясни кметът Иво Димов. Средствата са както от общинския бюджет, така и от местни фирми. Бюджетът на клуба беше свит до 130-150 хиляди лева. "Това не са много пари, но не са и малко, този сезон няма да бъде поставяна цел "Димитровград" да завърши на призовите места. Най-важното е да се съхрани тимът, да играят млади футболисти, свързани с града, и да се надяваме, че някога ще дойдат по-добри времена", каза още градоначалникът.

 

Все пак Димов се надява синьо-жълтите да завършат в десетката на Югоизточната "В" група. Пак заради липсата на пари подготовката ще бъде изцяло у дома.

 

"Новинар ЮГ"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK