Светкавица

ОФИЦИАЛНО: Светкавица възкръсва

Светкавица ще съществува, макар и във "В" група. Това стана ясно на обществения съвет за спасението на Светкавица, който се проведе в залата на общинския съвет в четвъртък. На събитието присъстваха много приятели на клуба и футболисти от близкото и далечно минало, информира Тарго.оргКонкретното решение беше да се създаде нов спортен клуб, който ще играе в трета дивизия с лиценза на футболния клуб от Макариополско, които направиха жест и преотстъпиха правото си. Самото ръководство на новия отбор ще е от няколко човека, но идеята е формированието да е отворено и в него да членуват повече хора, които да помагат със средства, защото издръжката няма да бъде евтина. Според един от радетелите на идеята Васил Дойчинов, Светкавица ще бъде на народа и който иска, ще помага. 


Ще разчитаме на сърцати джумалии и на радетелите на местния футбол, каза по време на срещата символичният домакин, кметът Красимир Мирев.


В новото ръководство на клуба ще влязат Васил Дойчинов, спортният деятел Славчо Славчев и Христо Богданов. Тяхната първа задача е да изберат треньор на новия отбор, както и да довършат процедурата по регистрацията му. На първо време футболният клуб ще разчита на местни кадри. “Светкавица Търговище” ще играе срещите си, както и предишния отбор, на стадион “Димитър Бурков”, а тренировките ще са на стадион “Неделчо Камов”.


По отношение на множеството въпроси дали общината не може да поеме клуба, на срещата стана ясно, че това не е възможно, защото разрешение може да даде общинския съвет. А това е възможно да се случи най-рано след месец, когато ще е евентуално следващото заседание. Първенството във "В" група започва на 18 август и до тогава трябва да са приключили всички регистрации. 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK