Славия Литекс

Венци Стефанов: Данчо Минев не може и на килограм да го продадат

Защо повечето национални селекционери са минали през Литекс. Това попита вчера босът на Славия Венцеслав Стефанов. Неговите думи идват в навечерието на срещата между „белите" и „оранжевите", която е в Ловеч.

 

„Може би защото те имат човек в Изпълкома", допълни Стефанов. „Ние също имаме отлични треньори в школата. Шампиони. Но никой не ги брои за живи. Ако обаче си работил в Ловеч или Етрополе, си годен. Защото след това взимаш футболисти от двата тима, а другите да се оправят", заяви още президентът. „Кажете ми по какъв начин Александър Димитров, преди това работил във Витоша (Бистрица), е по-добър от нашите треньори, че да води националния тим до 19 г. Няма логична причина", каза още Стефанов.

 

„Когато хората разберат, че националният тим е на България, а не на Литекс, Етрополе или Славия, тогава ще тръгнем нагоре. Това го направи Любо Пенев, който не залага на имена, а на футболисти.


С Ради Димитров-Меси имаме договорка. Към него сега има интерес. Но щом дойде истинска оферта и самият той е доволен от условията, ще го пусна. Това е. Момчето играе силно. Не е като Данчо Минев, който не става и за чеп за зеле. 

 

Той играе, защото Лъчо Танев му е мениджър. Ама колкото и да играе, няма кой да го вземе в чужбина, защото е на 33 години. Дори и на килограм не може да го продаде.


Досега Любо Пенев гледаше с едно око към нас. Сега вече ще го прави с двете. Надявам се и Михаил Мадански да започне да разчита на Стефан Велков. Много чуждестранни отбори го искат, но той ще замине за чужбина, само при положение, че ще е титуляр. Ако ще рита в школата, няма никакъв смисъл", допълни Стефанов пред "Меридиан мач".

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK