Левски

Петев: Всичко беше планирано, станах жертва...знаете на кой

Наставникът Ивайло Петев благодари на Левски за поканата да стане треньор на тима. Както вече съобщихме, Петев се отказа от поста. Според него скандалната атака срещу него е била планирана. 

 

Ето цялото изказване на Ивайло Петев:

„Искам да благодаря на ръководството на Левски за поканата, която беше отправена към мен. С най-добри чувства я приех, имах изключително големи амбиции, за да мога да дам своя принос за излизане от моментното състояние на Левски. Но това, което се случи вчера за мен, най-вероятно и за вас е изключително грозна ситуация и сцена, която се разигра. Дали е тенденциозно или не, аз имам мнение, но ще го запазя за себе си. Поради поредни такива за в бъдеще аз не бих желал да работя в такава обстановка в навечерието на клуб, който ще отпразнува 100-годишнината си. Това ми е мотивът, за да не съм треньор на Левски, започна Петев.

„Много неща премислих, все пак се съобразявам с мнението и на семейството ми, което не е маловажно. Не съм престъпник или крадец, а вчера се почувствах точно такъв. С какво съм заслужил това нещо?! Дойдох с най-добри чувства, исках да работя. Условията, за които се бяхме споразумели, бяха в дългосрочен план, за да мога да оставя във времето своя белег. Това нещо не се случи поради причини, които ви казах“, добави наставникът.

На въпрос, дали смята, че този случай е инсцениран от ръководен фактор в клуба, Петев отговори: „Не знам, но всичко беше планирано. Нямам идея кой има интерес. Аз съм най-малкият виновник в инцидента. Ощетен съм, не съм очаквал, че такова нещо може да се случи в 21 век. Аз станах жертва, но на кого и на какво, вие най-добре знаете. Аз дойдох с най-добри чувства да променя някои неща в Левски и Левски да изглежда така, както искат привържениците му.

На въпрос, давал ли е интервю, в което е казвал, че е фен на ЦСКА, Петев отговори: "Вчера на излизане от "Герена", може да го извадите, повтарям го и днес, не съм казвал такова нещо, не симпатизирам на друг столичен клуб."

"Не съм предупреждаван, че ще има провокации. Аз съм наясно при положение в последните две години какво се случи с предишния ми отбор, че ще има хора, които ще негодуват. Но начинът, по който стана това нещо вчера, е ненормален. Спах напълно спокоен. Сега, не мога да кажа дали е бил здравословен сънят ми. Но имаше изключително разочарование в семейството ми, което е едно от нещата да откажа това предизвикателство. А бях готов на всичко да помогна на Левски. Нарушават моите достойнства като човек, днес съм аз, утре може да е друг. Това е изключително грозна постъпка и не случайно е обиколила цял свят днес. Водих разговори с ръководството, но вече бях взел решение сутринта", добави Петев.

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK