Кубан

Руски грандове се оглеждат в Ивелин Попов

Московските футболни грандове ЦСКА, Динамо и Локомотив проявяват интерес към капитана на българския национал отбор и лидер на Кубан Ивелин Попов, съобщава "Известия". Според изданието, има голяма вероятност 26-годишният Попов да смени клубната си принадлежност още през януарския трансферен прозорец. "Армейците" виждат в българина отличен заместник на напускащия Кейсуке Хонда, въпреки че шансовете им изглеждат най-малки заради финансовите проблеми на клуба. Динамо имаше интерес към Попов още през миналия сезон, но тогава трансферът беше блокиран от ръководството на Кубан, което отказа да се раздели с един от водещите си футболисти.

 

Динамо обаче получи сериозни финансови инжекции през настоящата кампания и разчита за успее да привлече Попов през зимата. Интересът на Локомотив е свързан с желанието на старши треньора Леонид Кучук да види Попов в своя отбор. Наставникът на "железничарите" отлично познава качествата на българина от съвместната им работа в Кубан. Известният руски футболен специалист Александър Тарханов смята, че евентуално напускане на Попов ще бъде сериозен удар за Кубан. "В настоящия момент Ивелин е едва ли не основният лидер и един от най-силните футболисти на Кубан. Цялата игра на отбора се гради около него. Любопитното е, че постоянните треньорски смени при краснодарци не повлияха върху ролята на българина в състава. Попов се отличаваше и при Красножан, и при Кучук, и при Мунтяну. Сега той е ключов играч и в схемата на Гончаренко. Българският полузащитник е много добър футболист и е много важен за Кубан.

 

Не съм учуден, че ръководството на краснодарци не иска да го продава евтино. От друга страна едва ли някой ще го купи за парите, които Кубан иска за него", коментира Тарханов. Попов, който има договор с Кубан до лятото на 2015 година, е оценяван на 5 милиона евро.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK