Мизия (Мизия)

В Мизия правят стадион с козирка за 1000 души

Общинскаго ръководство па Мизия има намерение да изгради стадион с 1 000 места, 500 от които под навес. Местната управа чака отварянето на новите мерки но програмага за развитие на селските райони, за да внссе проект, чрез който да се осигурят необходимите средства. В момента местният футболен клуб рита на игрището, което е кьм професионалната гимназия но химични технологии „Васил Левски”. Както с известно, собствеността на училището бе променена от държавна в общинска.

 

"Разработката ни ще е в в 3 насоки - обособяване на зона за спорт, включваща стадион и спортна зала, парково пространство и внедряване на мерки за сигурност за енергийна ефективност в сградата на учебного заведение. То е може би единственотo на територията на област Врана, което се отоплява с печки. Прсди няколко години със съдействиего на бившия директор на АЕЦ „Козлодуй’' Йордан Костадинов успяхме да сменим дограмата, но до там”, разказа кметът на Мизия д-р Виолин Крунювенски. Той допълни, че се надява до края на мандата му, замисълът да се реализира. Спортните обекти пък освен от учениците, ще се ползваг от всички местни ютубовс.

Футболистите от местння тим ще се радват най-много на новата придобивка. ФК Мизия заема 3 място в северната „А” АФГ на Врачанско с 31 т. и голова разлика 43:21. Отборът е сред фаворитите за достигане до финалните плейофи за разпределяне на местага в челнага шестицна. В тима Играят майстори като Георги Янев, Цвстан Лазарев, Иван Йорданов, Валентин Венелинов, Ивайло Върганов, Кирил Монов, Венелин Ангелов, Иван Иванов.

 

"Конкурент"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK