Гигант (Белене) Янтра Габрово

Извадиха още 3 точки от актива на Гигант, Янтра се спаси

"Янтра Габрово" запази мястото си в Северозападната „В" аматьорска футболна група. Габровският тим се спаси, след като кръг преди края на първенството от актива на „Гигант" (Белене) бяха извадени още три точки. Миналата седмица отборът от Белене беше санкциониран заради неявяването му за мача във Видин от междинния 26-ти кръг. Вчера Зоналният съвет на БфС отново наказа мъжкия тим на „Гигант" заради „оставане на отбора юноши младша възраст два пъти с по б състезатели, довело до прекратяване на срещите"

 

Решението е видно на сайта на Зоналния съвет на БфС, кьдето е поместено и актуалното класиране, след новата санкция на „Гигант". Така само в рамките на седмица отборът от Белене се превърна от сигурно спасен в основен „претендент" за изпадане, заедно със състава на „Трявна". Тимът от крайдунавския град вече е с 20 точки, а „Янтра" има 24 и със сигурност остава в групата, независимо от резултата в последния кръг, при гостуването на „Ком" в Берковица. „Гигант" пък ще има трудна визита на „Видима-Раковски“ и единственият шанс за спасение на беленчани е победа в Севлиево и евентуален неуспех на „Ком" (Берковица), който е с 21 точки, в домакинството на „Янтра". Новото решение на ЗС на БфС на практика означава, че и тимът на ОфК „Павлике-ни“ запазва мястото си в Северозападната „В“ АфГ. Павликенци са с 23 точки и в последния кръг гостуват на „Партизан" (Червен бряг), но дори и при тяхна загуба и евентуален успех на „Гигант" в Севлиево, двата състава ще са с равни точки, но „Павликени“ ще има предимство от директните двубои, които спечели с 6:0 и 3:1.

 

"100 вести"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK