Легендарната Скрита сила отиде в историята

В края на миналата седмица на срещата на футболните клубове от Разградска област стана ясно, че култовият отбор Скрита сила Мъдрево вече няма да играе дори в селската лига. Причината за отказването на тима от Кубратска община е липсата на финансови средства.
Отборът на Мъдрево в последните седем години извървя пътя от областната футболна група до три сезона във “В” група, завършвайки отново с два сезона в селската лига.


Скрита сила обаче си остана аматьорският тим, който прослави не само село Мъдрево, община Кубрат и Разградска област, но и целия Североизток.Култовият футболен тим от Мъдрево донесе много слава на Лудогорието докато играеше във висшата селско лига и във „В“ група. Отборът от Мъдрево стана първият селски тим в страната, монтирал пластмасови седалки на стадиона си. В България нямаше друг селски стадион с продажба на билети. Футболистите пътуваха по гостувания с костюми, както сега го правят Лудогорец и европейските грандове.


През новия сезон ще има само две областни футболни групи в Разград, а не като до сега три. Едната ще е от 14 тима, другата с 12.

 

ВЕНКО ВЕНКОВ

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK