Доростол 2013 Септември 98 (Тервел)

Септември Тервел удари Доростол в Силистра

В неделният ден на стадион Луи Айер пред над 300 души публика отбора на Доростол посрещна отбора на Септември Тервел. Това беше едно опашкарско дерби в предвид временното класиране на двата отбора и изхода му щеше да покаже кой отбор ще „дръпне“ на другия.

Още в началото на двубоя се видя, че и двата отбора няма да се разузнават и се хвърлиха в борба за всяка педя от терена. В 13-та минута отбора на Доростол имаше своя шанс, но несъобразителността на нападател в синьо попречи резултата да бъде открит в полза на домакините.

След 25-минута играта се пренесе по трайно в половината на гостите, но домакините така и не съумяваха да отбележат гол. Атаките им се разбиваха на границата на наказателното поле, където защитата на Септември играеше стабилно. В 42-та минута лявото крило на Доростол не съумя на съвсем празна врата и на 2-3 метра от голлинията изпрати топката в мрежата и … аут.

Второто полувреме започна отнбово с атаки на домакините, където отново с пропуски се отличиха атакуващите футболисти на домакините. В 52-та минута отново лявото крило на силистренци и отново на празна врата не можа да открие резултата. Светкавична беше и реакцията на треньора Петров, който веднага извади футболиста и го замени с голмайстора на Доростол от предния кръг.

Постепенно в играта на младия отбор от Силистра започна да проличава все повече брак, и така се стигна до 74-та минута когато при едно центриране от ъглов, вратаря на домакините увисна и за намиращия се на втора греда футболист на Септември не беше проблем да открие резултата – 0:1.

Последваха още няколко атаки на гостите, и се стигна до 81-ва минута когато отново след поредното увисване на вратаря на домакините, нападател на гостите се възползва от грешката и покачи на 0:2. Така мача се доиграваше, а единствените активни от началото на мача до самия му край останаха ултрасите на Доростол, които не спряха 90 минути по време и още 15 минути след мача да раздират гърлата си за да може да покажат на футболистите от Силистра, че има за кого да игратя и да се борят.

„Крайният резултат от мача наистина е неприятен за нас, но се видя, че има едно израстване в отбора в сравнение с предишните двубои. Не може за месец да се искат чудеса от тези млади играчи, много от които идват направо от юношеската формация на Доростол. Бъдещето е пред нас и знаем, че скоро ще започнем и да печелим.“ – заяви за SILISTRA.CC треньора на Доростол, Вилиян Петров.

„Благодарим на ръководството отбора на Доростол за създадената органозация. Наистина домакините имаха своите шансове да открият резултата, но все пак ние като по опитен отбор успяхме да вземем своето на този негостоприемен стадион. Отбора на Доростол беше въодушевен от неспирните възгласи на агитката си, такава каквато не само при нас в Тервел, но и на други места няма, но нашите момчета успяха да се съвземат и да доведат резултата до благоприятен за нас край.“ – сподели за SILISTRA.CC треньора на Септември Тервел.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK