Лудогорец

Барт: Пазят ни по 30 бона

Централният защитник на Лудогорец Александър Барт разказа интересни подробности за престоя си в Разград и живота в България пред френското издание "20 минути". Барт е в страната от 6 години, като първо игра за Литекс от 2008 до 2011 г., а след това се присъедини към зелените. "Озовах сев България, след като от Литекс ми направиха добро предложение откъм финанси. Но изобщо не очаквах кариерата ми да се развие по този начин. Първоначално изкарах 10 дни в България, за да видя каква е обстановката, след което се прибрах във Франция. Не исках да пътувам повторно за България - бях шокиран от езика, културата, условията в клубовете... Обсъдих ситуацията с моето семейство и все пак реших да си пробвам шанса в Литекс. И ето че 6 години по-късно още съм в България", разказа Барт. Бранителят е юноша на един от най-успешните френски клубове Сент Етиен (2004-2006 г.), но не успяба да се наложи в отбора.

 

"Тогава не работех с правилните хора. Трябваше да сключа професионален договор със Сент Етиен, бяха ми отправили предложение, но моят агент ми каза да го отхвърля. Така пропадна една добра възможност за мен, но вече не съжалявам", добави бранителят. В момента той чака да му бъде издаден и български паспорт. "Харесва ми Животът в страната. Научих езика бързо - само за б месеца, и вече се справям добре. Не виждам лошо в това да получа паспорт. Аз съм женен и за българка, имам петмесечно дете, пък и се привързах към държавата", сподели още Барт. "Веднъж гостувахме извън Разград и на една от тренировките ни отнякъде се появиха привърженици на домакина. Те започнаха да ни замерват с камъни (б.р. - в Стара Загора). Това е най-екстремната ситуация в кариерата ми. А оттогава отборът ни ходи навсякъде с бодигардове. Обикновено са 12, но когато президентът на клуба е с нас, бройката им нараства до 30", разкри още французинът.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK